Cozy cardio novi je trend koji mijenja način vježbanja. I baš nam se sviđa!

by | 28 listopada, 2023
cozy cardio trend vježbanje

Možda vam zvuči neobično, ali upravo ovaj trend, nazvan “cozy cardio”, postao je hit na TikToku i osvojio mnoge žene! A po čemu je to toliko poseban?

Umjesto da se zavalite u krevet nakon napornog dana na poslu uz prigušeno svjetlo, mirisne svijeće i omiljenu seriju, sve više žena sad bira drukčiji način provođenja vremena.

Pojam cozy ovdje označava udobnu i ugodnu atmosferu koja vam pruža osjećaj sigurnosti i opuštanja. To je vaša oaza udobnosti i bijeg od svakodnevnog užurbanog tempa života, a u toj atmosferi koristite omiljene mirise, zvukove i aktivnosti koje vas ispunjavaju i opuštaju u vlastitom domu.

Hope Zuckerbrow, osnivačica cozy cardio kluba, može vas nadahnuti za ovakav način vježbanja. Hope je razvila ovaj koncept kao odgovor na svoju osobnu želju za lakšom transformacijom.

Inspirirana lošim odnosom koji mnogi imaju prema tjelovježbi, gdje se vježbanje često percipira kao kazna, Hope je odlučila promijeniti igru.

Što to znači? Vaša tjelesna aktivnost kod ovog trenda može uključivati vožnju sobnog bicikla, šetnju na traci, skakanje užeta, pilates ili bilo koju drugu aktivnost koju volite uz pokoju svijeću, miris i slično.

Bît svega jest spojiti ugodno i korisno, tako da vaša aktivnost ugodno utječe na vaš duh jednako kao i na vaše tijelo.

Jedna od glavnih prednosti udobnog kardia je to što potiče ljude da se kreću.

Uostalom, svi su iskusili “strah od vježbanja” – kad znate da biste trebali vježbati, ali ne možete se natjerati da odjenete odjeću za vježbanje i krenete van ili u teretanu.

S ugodnim kardio vježbama možete učinkovito prevariti svoj mozak da kardio vježbu smatra poslasticom, što zauzvrat znači da je vjerojatnije da ćete zaista ustati i pokrenuti se.

Osim toga, kao i kod svake druge vrste vježbanja, ugodan kardio je, jednostavno, dobar za vas.

“Joga, meditacija i tjelovježba su oblici brige o sebi, tako da mogućnost kombiniranja ovih tehnika samonjege može stvarno pozitivno utjecati na vaš život. Mogućnost više pokretati tijelo dok ste udobni i svjesni sjajan je način za oslobađanje endorfina i poboljšanje vašeg zdravlja, i fizičkog i mentalnog”, kaže David Wiener, trener za Glamourmagazine.co.uk.

cozy cardio trend vježbanje

Pročitajte: 5 jogijskih asana za početnike – transformirat će vaš um i tijelo 

Foto: Instagram, Pexels