3 iznenađujuća načina kako (osim na licu) možete koristiti svoj preparat s retinolom

I vaše tijelo može uživati u ovom moćnom sastojku

by | 5 rujna, 2023
Kako koristiti retinol na tijelu

Zašto bi samo vaše lice uživalo u dobrobitima retinola? Zbog višestrukog djelovanja, ova se molekula za pomlađivanje može koristiti i za tretiranje određenih kožnih tegoba na tijelu.

Retinol je vrsta retinoida koji se dobiva iz vitamina A. Djeluje kao piling i tako potiče proizvodnju kolagena kako bi se ubrzala izmjena stanica vaše kože.

Njega kože na bazi retinola nudi brojne prednosti. Stoga ne čudi što se mnogi ljudi okreću retinolu kako bi poboljšali cjelokupni izgled i teksturu svoje kože, kao i za borbu protiv znakova starenja kao što su staračke pjege, fine linije i bore

Već smo pisali o razlikama između retinola i retinoida, kao i o biljnim alternativama retinolu, a sad vas želimo uputiti na koje sve načine, osim na licu, možete iskoristiti svoj omiljeni proizvod s retinolom na drugim dijelovima tijela.

Pročitajte: Niste ljubiteljica retinola? Nema problema, ove prirodne alternative jednako učinkovito ublažavaju bore

Kako koristiti retinol na tijelu

Kako koristiti retinol na tijelu

Bilo da ćete upotrijebiti svoju kremu za lice na bazi retinola ili ćete nekoliko kapi seruma s retinolom dodati svom losionu za tijelu, ovo su tri načina kako vam ovaj pomlađujući i eksfolirajući sastojak može pomoći.

Za posvjetljivanje tamnih koljena i laktova

S obzirom na to da retinol potiče izmjenu stanica, što znači da se stare stanice kože brže odbacuju i zamjenjuju mladima, ne samo da se bori protiv hiperpigmentacija, već može posvijetliti i sve one veće površine na tijelu na kojima koža prirodno može potamnjeti, kao što su koljena ili laktovi.

Za izglađivanje “pureće” kože

Keratosis pilaris ili kolokvijalno “pureća” koža često se pojavljuje na rukama i bedrima. To se događa kad nakupine keratina začepe folikul dlake i pore, što rezultira sitnim, tvrdim izbočinama. Ako ste ovo stanje prije tretirali kombinacijom pilinga i hidracijom, sad jednostavno dajte priliku svojoj kremi s retinolom – ona će učiniti odličan posao.

Za ublažavanje vidljivosti strija

Retinoid jačaju i stimuliraju proizvodnju kolagena, proteina koji može pomoći izblijediti ožiljke koji nastaju kad se koža u kratkom razdoblju rastegne. Najviše će pomoći ako ih koristite za tretiranje novih strija. Ali ne zaboravite da se retinoidi ne smiju koristiti tijekom trudnoće. U tom slučaju pribjegnite takozvanim biljnim retinolima.

Pročitajte: Istražujemo zašto je retinol došao na zao glas i kako se ograničava proizvodnja krema s ovim eliksirom mladosti

Foto: brizmaker, iStock/Getty Images Plus via Getty Images