Sada možete zaboraviti na “pureću” kožu – TikTokeri su pronašli piling koji zaglađuje crvene kvržice

Da, moguće je imati glatku i meku kožu

by | 17 svibnja, 2022
Žena na plaži

Jeste li ikad primijetile male, crvene izbočine na svojoj koži – slično kao kada se “naježite” – koža  je gruba i hrapava na dodir, a kvržice vrlo sitne. Ako jeste, vjerojatno je u pitanju neprenosiva kožna bolest koja se zove keratosis pilaris ili, kolokvijalno govoreći, “pureća” ili “kokošja koža”.

Prema nekim podacima, keratosis pilaris pojavljuje se kod 50 posto stanovništva, najčešće u mlađoj dobi, ali često muči i odrasle. Posljedica je prekomjernog stvaranja keratina, proteina u koži, koji se nakuplja unutar folikula dlake. Naime, kad višak keratina ostane zarobljen u folikuli, formira upalu koja rezultira kvržicama i crvenilom, najčešće na nadlakticama, bedrima i stražnjici, a nekad čak i na licu.

Više je čimbenika, uključujući i prehranu, genetiku i okoliš, koji mogu biti uzrok suhe, grube, nadražene kože, ali korisnici TikToka i kupci s Amazona tvrde da su pronašli rješenje za tzv. pureću kožu – zove se First Aid Beauty KP Bump Eraser piling za tijelo.

 

@beautyjm0

Chicken skin? I’ve got a solution for that! #chickenskin #katatosispilaris #bumpyskin #roughskintreament #roughskincare #kpskin #kpskintips #yegbeautyblogger

♬ Everlasting (Edit) – Matt Lowe

 

Najbolji piling za tijelo

Popularni piling američkog brenda First Aid Beauty, koji ima više od 13 000 ocjena s pet zvjezdica na Amazonu (gdje je trenutačno rasprodan) privlači pažnju na TikToku baš zato što odlično tretira i uklanja nepravilnosti i crvenilo. Korisnici ga nazivaju “najboljim pilingom za tijelo” i kažu da je “sjajan” za liječenje keratosis pilarisa, odnosno pureće kože.

KP Bump Eraser piling za tijelo formuliran je sa snažnom kombinacijom 10-postotne glikolne i mliječne kiseline koje uklanjanju gornji sloj kože i odčepljuju pore, dok doza kamilice i vitamina E umiruju i njeguju kožu. Osim toga, ovaj Amazonov bestseler sadrži i abrazivna zrnca za nježno uklanjanje odumrlih stanica kože dok masirate tijelo. Rezultat: “pureća” koža je zaglađena, a koža meka na dodir.

First-Aid-Beauty-KP-Bump-Eraser piling

First Aid Beauty KP Bump Eraser

Foto: Pexels/Armin Rimoldi, PR

Tagovi: