Kakav razdjeljak najbolje pristaje vašem obliku lica

Jednostavna promjena za veliki učinak

by | 21 studenoga, 2023
kako odabrati razdjeljak

Zaboravite na višesatno konturiranje lica. Umjesto toga, istaknite svoje jagodice, omekšajte liniju vilice ili skratite duguljasto lice dobro odabranim razdjeljkom.

Vjerujemo da znate da vaša frizura uvelike utječe na vaš izgled, ali jeste li znali i da način na koji prebacujete kosu, odnosno vaš razdjeljak, igra jednako važnu ulogu. Razdjeljak na sredini glave, duboki ili blagi razdjeljak sa strane ili pak dobro odabrane šiške, mogu učiniti veliku razliku.

Jednostavnom promjenom razdjeljka možete učiniti da se vaše lice doima ljepše i balansiranije, ističući  najljepše crte lica a skrivajući i vizualno omekšavajući one grublje. Ovisno o vašem obliku lica, odaberite razdjeljak koji će vam najljepše pristajati.

Pročitajte: Od pixiea do loba: najbolje kratke frizure za vaš oblik lica

kako odabrati razdjeljak

Kakav razdjeljak najbolje pristaje vašem obliku lica

Najbolji razdjeljak za okruglo lice

Vizualno produljite svoje okruglo lice sa zavjesa šiškama jer one privuče pozornost na središnji dio vašeg lica. Zavjesa šiške s razdjeljkom u sredini fokusiraju se na sredinu vašeg lica, otkrivajući vaše čelo i nježno uokviruju lice sužavajući se na području vilice. Ako vam se šiške ne sviđaju, isprobajte duboki razdjeljak sa strane.

Najbolji razdjeljak za ovalno lice

Razdjeljak na sredini glave može istaknuti asimetriju vašeg lica, dok duboki razdjeljak sa strane može izgledati puno laskavije. Ovalnom obliku lica lijepo pristaje i zalizani konjski rep, jednako kao i ravno odrezane šiške, posebno ako vaše lice više djeluje duguljasto.

Najbolji razdjeljak za srcoliki oblik lica

Razdjeljak na sredini može privući pozornost na sredinu lica i učiniti da vaš šiljata brada djeluje još oštrije. S druge strane, ako pomaknete razdjeljak sa strane možete stvoriti bolji balans i omekšati svoje crte lica.

Najbolji razdjeljak za četvrtasti oblik lica

Razdjeljak na sredini, kao i ravno odrezane šiške mogu naglasiti vašu snažnu liniju vilice, pa ako imate četvrtasto lice, neka vam kosa oko lica radije bude mekano ošišana s lepršavim pramenovima. Najljepše će vam pristajati duboki ili blagi razdjeljak sa strane, jer može omekšati vaš izgled lica.

Najbolji razdjeljak za duguljasto lice

Bilo bi dobro da izbjegavate razdjeljak na sredini jer može dodatno izdužiti vaše čelo. Pramen kose koji nestašno dodiruje čelo, šiške, dijagonalni ili cik-cak razdjeljak bolji su načini da vizualno skratite svoje duguljasto lice.

Pročitajte: Frizerski trendovi: najpopularnije frizure za jesen i zimu 2023./2024.

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: