Frizure koje će vam sjajno pristajati ako imate okruglo lice

Inspirirajte se frizurama poznatih

by | 11 listopada, 2022
Frizure idealne za okrugli tip lica

Žene okruglog oblika lica vjerojatno dobro znaju da je dobro ošišana frizura ključna da bi unijela balans u proporcije i laskala najljepšim crtama vašeg lica. Kod okruglog lica (kad je otprilike širina lica u razini jagodica jednaka dužini lica), potrebno je odabrati frizuru koja će vizualno izdužiti lice. Možda ne biste nikad rekle, ali postoji široka lepeza frizura – od krake do dugačke kose – koje će naglasiti ono najljepše na vama.

Ženama s okruglim licima lijepo pristaje duža kosa koju je najbolje oblikovati u meke, slojevito ošišane valove koji će vašim loknama dati lepršavost i volumen. Možete birati između duge i poluduge, valovit stilizirane frizure, sa šiškama ili bez njih pa sve do boba s razdjeljkom sa strane. Takve frizure lijepo ističu jagodice i/ili čeljust, čime se ublažava punašna zaobljenost lica.

I kratke frizure jako lijepo pristaju okruglom licu. Brojni poznati frizeri predlažu pixie frizure s dužim, slojevito ošišanim, pramenovima uz lice, kao izvrsne opcije. U slučaju da se odlučite za pixie, stilizirajte frizuru na jednu stranu lica, a kad je riječ o šiškama, neka budu duge i ležerne, radije nego ultrakratke i ravno ošišane.

Pametan odabir boje za kosu još je jedan način da frizuri date dimenziju, a da se slojevi kose istovremeno istaknu. To ćete najlakše postići ako se odlučite za nekoliko svjetlijih pramenova uz lice. Ne mora to nužno biti drastično drukčija nijansa već i suptilna razlika od cjelokupne boje kose daje kontrast i pruža iluziju slojevito ošišane kose i bez slojeva.

Inspirirajte se primjerima Mile Kunis, Gemme Chan, Kirsten Dunst i Selene Gomez, koje sve nude najbolje primjere frizura za okrugla lica.

Frizure za okruglo lice

Mila Kunis

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mila Kunis (@milalkunis)

Selena Gomez

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Michelle Williams

Miranda Kerr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miranda Kerr 💙 (@mymirandakerr)

Pročitajte: 8 fantastičnih frizura za tanku kosu

Emma Stone

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Stone 🔵 (@real_emma.stone)

Cameron Diaz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz Fans (@cameron_diaz_p)

Kirsten Dunst

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kirsten Dunst | Fan Page (@mrs.dunst)

Gemma Chan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemma Chan (@gemmachan)

Pročitajte: Najpopularnije jesenske frizure zbog kojih posežemo za škarama

Foto: Instagram