Jennifer Aniston godinama se borila s nesanicom, evo što joj je pomoglo

by | 19 travnja, 2022
jennnifer aniston

Jennifer Aniston u nedavnom je intervjuu za People progovorila o svojoj borbi s nesanicom, mjesečarenjem te raznim problemima koje ima sa spavanjem već godinama. Ova 53-godišnja glumica javno je govorila o iskustvima, ali i o tome što joj je pomoglo da se vrati na pravi put.

“Mislim da je to počelo negdje u 30-im godinama ili čak prije. Ispočetka je to bilo nešto normalno i nešto što sam prihvatila, a onda odjednom shvatiš da sve to utječe na tvoj dan i rad te općenito funkcioniranje uma i tijela”, rekla je Aniston.

Još jedan od problema koji je istaknula je anksioznost koja je uzrokovana time da je naprosto brojila sate dok je bezuspješno pokušavala zaspati. I što se više brinula, to je bilo teže zaspati. Zvijezda Prijatelja otkrila je da je imala problema i s mjesečarenjem. Tek kad je shvatila da joj nedostatak sna utječe na druga područja života, odlučila je potražiti pomoć. “Jer ne možete vježbati i ne možete jesti ako se niste dobro naspavali zato što vam je tjelesni sat isključen”, ističe poznata glumica.

Pročitajte: Jennifer Aniston pokazala svoju rutinu vježbanja – sa psima!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

 

Do čega dovodi nesanica?

Kako piše shape.com, iskustvo poznate glumice u skladu je s tipičnim učincima nespavanja. Kratkoročni rezultati nedovoljnog spavanja uključuju nedostatak budnosti, oslabljeno pamćenje, promjene raspoloženja i pretjeranu pospanost tijekom dana, prema Cleveland Clinic.

Posljedice uzrokovane nedostatkom sna uključuju visoki krvni tlak, dijabetes, depresiju, zatajenje srca, pa je zbog toga iznimno važno reagirati na vrijeme i potražiti pomoć liječnika.

Pročitajte: Ovo mogu biti glavni razlozi zbog kojih vas muči nesanica

Jennifer Aniston je za People istaknula da joj je uvelike pomoglo to što je stvorila i provodila noćnu rutinu koja joj je pomogla da se opusti i pripremi za spavanje, a kod nje je to bila joga. Osim toga, mobitel uvijek ostavlja izvan svoje spavaće sobe kako bi sebi stvorila mirno okruženje za spavanje i eliminirala smetnje te svaku večer ide na spavanje u isto vrijeme. To pomaže tijelu da stvori svoj raspored i ojača ciklus buđenja i spavanja. Ako se borite s nesanicom, hodanjem u snu ili tjeskobom u snu, razmislite o tome da slijedite ove primjere jer će vam tijelo i um biti zahvalni.

Pročitajte: 5 aplikacija za probleme sa spavanjem i pomoć kod lakšeg tonjenja u san

Foto: Instagram, Jon Kopaloff/Stringer Getty Images North America via Getty Images