5 aplikacija za probleme sa spavanjem i pomoć kod lakšeg tonjenja u san

by | 25 siječnja, 2021
problemi sa spavanjem

Probleme sa spavanjem mnogi nazivaju bolešću modernog društva. Nagomilane obveze, radni dan koji tek treba početi, briga o domu, obitelji te manjak slobodnog vremena stvaraju stres s kojim često odlazimo u krevet.

Sve to onemogućuje normalan i kvalitetan odmor te stvara probleme pri pokušaju tonjenja u san u normalno vrijeme. Neispavanost i kronični umor dovode do raznih drugih zdravstvenih tegoba, a poremećena kvaliteta sna postaje problem koji često rješavamo na neprirodne i krive načine. Ako i sami imate problem s nespavanjem, u nastavku ćete pronaći pet aplikacija koje će vam pomoći lakše utonuti u san te se naspavati. (Pročitajte: Ne možete spavati? Nova istraživanja donose jednostavnu i brzu vježbu za lakši san)

Tide

Spavanje često ide ukorak s fokusiranjem. Za obje je radnje potrebno raščistiti um od misli koje se često pojavljuju nekontrolirano i nasumično. Aplikacija Tide ima genijalno rješenje koje vodi do mirnijeg uma i lakšeg sna. Nudeći alate poput mjerača vremena, vježbi disanja te ugodnih zvukova i meditacija, Tide pomaže opustiti tijelo i um te vas dovesti do kvalitetnijeg sna.

White Noise Lite

Ako ne možete pronaći odgovarajuće zvukove i melodije za umirivanje i spavanje, White Noise Lite je aplikacija koju ćete obožavati. Pomoću nje možete napraviti sami svoje zvukove tako što ćete kombinirati više onih koji vam se sviđaju. Isto tako, možete snimiti i vlastite zvukove, koje ćete kasnije koristiti u aplikaciji kako biste pobijedili nesanicu.

Slumber: Fall Asleep, Insomnia

Ova aplikacija sadržava priče i meditacije dizajnirane za lakše i brže uranjanje u san. Pomoću različitih metoda uspavljivanja, ova će vam aplikacija pomoći doći do stanja opuštenosti i dubokog mira. Isto tako, aplikacija nudi i odabiranje raznih zvukova iz prirode koje možete prilagoditi te slušati kao pozadinski efekt za vrijeme spavanja. (Pročitajte: 5 jednostavnih navika koje će vas dovesti do mirnijeg i lakšeg sna)

Relax Melodies: Sleep Sounds

Pomoću ove aplikacije možete odabrati melodije te programe za spavanje (Sleep Moves), koji se sastoje od vježbi s jastukom za lakše tonjenje u san. Svi programi odobreni su od strane stručnjaka. Osim boljeg sna, ova vam aplikacija nudi i program od pet dana putem kojeg ćete lakše utonuti u san te se riješiti anksioznosti i stresa, koje svi često (i nesvjesno) nosimo na počinak.

Sleep Cycle

Aplikacija koja bilježi vaše navike spavanja i nudi detaljnu statistiku te svakodnevne grafičke prikaze, kako biste lakše i bolje shvatiti što se događa kada spavate i što je to što ometa kvalitetan san. Aplikacija sadržava i pametni alarm, dizajniran kako bi vas probudio nježno i nimalo naglo u trenucima lakog sna.

Foto: Daria Litvinova/Unsplash