Isprobajte ovaj četverotjedni fitness izazov odličan za početnike

Izdržaj je vrlo učinkovita vježba koja je teža nego što se čini na prvi pogled

by | 13 ožujka, 2022
Žena radi izdržaj

Izdržaj, odnosno plank, jedna je vrlo varljiva vježba. Kad vidite nekoga da radi izdržaj, čini vam se poprilično jednostavnim, no kad prvi put sami krenete u (pravilan) izdržaj, vjerojatno je situacija poprilično komplicirana. Osim što su izazovni, postoji puno varijacija izdržaja i odlično je da možete početi s 20 sekundi, pa povećati izdržavanje izdržaja na nekoliko minuta.

Upravo zato ne čudi da je izazov za izdržaj od mjesec dana postao nevjerojatno popularan, i to zato što, osim što je težak, brzo napredujete u njemu i ima puno benefita. Pročitajte više: Ako ne volite izdržaj, dvije vježbe mogu ga zamijeniti

Plank, odnosno izdržaj, jest klasična vježba. Obično se izvodi na podu, a tjelesnu težinu zadržavate kroz udove – na rukama ili laktovima i stopalima ili koljenima. Za razliku od mnogih drugih vježbi za trbušnjake, izdržaj radi na svim mišićima za trbuh, ali i prsa, ramena te gluteuse. Pročitajte više: Ove vježbe rezultirat će prirodnim efektom podizanja stražnjice

Uz to, pomaže izgraditi tijelo za smanjenje težine na kralježnicu i zdjelicu kako bi se smanjila bol u leđima.

Stoga ovaj 30-dnevni izazov za početnike možete raditi svaki dan, bilo gdje (kod kuće, u parku ili teretani. Iskreno, ako imate dovoljno mjesta i privatnosti, i u uredu!)

Riječ je o zanimljivom izazovu koji je objavio RadicalFire, a prvi dan radite izdržaj od 20 sekundi, da biste zadnji dan već uspjeli 240!

Izdržaj za početnike, izazov

 

Jeste li s nama? Mi počinjemo od sutra!

 

Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images