Ovaj pilates trening odličan je za početnike

Pilates je savršen za poboljšanje pokretljivosti

by | 20 studenoga, 2021
Pilates za početnike

Vjerojatno možda znate da je pilates sustav tjelesne kondicije koji je početkom 20. stoljeća razvio Joseph Pilates, po kojem je i dobio ime. No možda uvijek mislite kako vam je potrebna sprava i razna dodatna oprema kako biste zaista odradili pilates vježbe.

Pročitajte više… Zašto žene odabiru Pilates Reformer? Odgovore smo potražili od fitness stručnjaka

Međutim, pilates uči kontroli i stabilnosti u središtu dok se usredotočuje na aspekte mobilnosti i fleksibilnosti vježbanja, a kombiniranjem tih dviju stvari izgrađuje funkcionalno tijelo koji vas jačaju i održavaju zdravima te potiču na pravilnije držanje.

Pilates je zato savršen i kao kućni trening s obzirom na to da velika većina toga ne zahtijeva nikakvu opremu. “Ispravlja neusklađenost i preodgoja tijelo”, kaže Tatiana Donbavan, pilates trenerica za Stylist. “To znači da pilates može pomoći i u ublažavanju bolova koje ste počeli primjećivati ​​ako puno radite”.

Pročitajte više… Pronašli smo odlične playliste za jogu, pilates i trčanje!

Naravno, kao i kod svake vrste vježbe, postoje elementarne stvari koje je potrebno znati. Pilates se sastoji od sedam principa, a to su “koncentracija, preciznost, pokret, centriranje, dah, kontrola i držanje”.

Pročitajte više… Ovo su najljepše tajice za fitness, jogu i pilates

Ovaj trening koji smo pronašli kod poznate YouTube pilates instruktorice iz Australije savršena je početnička vježba koja vas uvodi u svijet pilatesa, a opet će vas pomalo i izmoriti. Najbolje od svega – jedino vam je potrebna prostirka za vježbanje!

 

 

Foto: Unsplash