Inovacija, kvaliteta i vrhunska tehnologija: zlatni standard među probioticima

by | 6 lipnja, 2023
Probiotic Excellence Centar

Tijekom proteklog tjedna, vodeći znanstveno-istraživački centar koji se bavi razvojem probiotičkih sojeva otvorio je vrata novinarima iz regije. Okupljeni su se imali priliku upoznati s najnovijim istraživanjima iz područja probiotika i saznati kako izgleda razvoj novih generacija probiotičkih preparata te na koji način tehnologija utječe na stabilnost i učinkovitosti ovih proizvoda.

Probiotici su postali ključan faktor za održavanje zdravlja i poboljšanje imunološkog sustava – najbolji saveznik dobrog zdravlja i neizostavan dio svake putne torbe. Bez obzira na to suočavate li se sa stresom, nepravilnom prehranom ili krećete na putovanje, probiotički dodaci prehrani pomoći će vam očuvati vaše zdravlje i ravnotežu. Baš iz tog razloga danas na tržištu možemo pronaći različite vrste probiotika, ali je javnosti malo poznato da nisu svi isti i da među njima postoje značajne razlike.


Postoje različite vrste probiotika, ali stručnjaci posebno izdvajaju jedinstveni probiotički kvasac Sacharomyces Boulardii. Jedinstven po svom podrijetlu i karakteristikama, ovaj soj probiotika razlikuje se od ostalih jer nije bakterija, već probiotički kvasac. Zahvaljujući tome, antibiotici ne oslabljuju njegovo djelovanje, pa je zbog toga prva preporuka kod svih antibiotskih terapija. “Proizvodi AbelaPharm – probiotici koji sadrže Sacharomyces Boulardii su sinonim za “zlatni standard” kad je u pitanju kvaliteta aktivne supstancije te optimiziran tehnološki proces proizvodnje i pakiranja probiotičkih proizvoda”, rekao je dr. sc. Krešimir Gjuračić, znanstveni direktor Probiotic Excellence Centra.

Probiotic Excellence Centar

AbelaPharm – inovacije i kvaliteta

Posvećenost tvrtke kvaliteti odražava se kroz brojne certifikate, uključujući i HACCP, ISO 9001 i ISO 22000. Tijekom prošle godine, tvrtka AbelaPharm dobila je europski GMP certifikat koji potvrđuje ispunjavanje najviših standarda kvalitete. Ovo je omogućilo izvoz njihovih lijekova na nova tržišta Europske unije.

Ovi certifikati svjedoče o našem nepokolebljivom angažiranju u osiguranju visoke razine sigurnosti i učinkovitosti naših proizvoda. Svi naši proizvodi apsolutno su usklađeni s nacionalnom regulativom, međunarodnim standardima i principima kvalitete”, istaknula je Nada Tršić Milanović, magistrica tehnoloških znanosti, specijalistica prehrambene tehnologije i direktorica kvalitete u tvrtki AbelaPharm.

O uspjesima kompanije govore i brojne nagrade, među kojima je najznačajnija nagrada za aTECH tehnologiju pakiranja, koja je uvedena s ciljem da u potpunosti zaštiti proizvod od vlage, svjetlosti i kisika, čime se dodatno osigurava kvaliteta proizvoda. “Inovativnim aTECH pakiranjem osigurali smo kvalitetu naših proizvoda zahvaljujući laminatnoj foliji i dodatku inertnog plina, koji sprječavaju štetan utjecaj faktora vanjske sredine. Postigli smo da je i do dvije godine nakon proizvodnje broj živih mikroorganizama izrazito visok, što probiotčke preparate AbelaPharm izdvaja od drugih na tržištu i čini značajnu razliku”, izjavio je doc. dr. sci. spec. farm. Davor J. Korčok, generalni direktor AbelaPharma.

Probiotic Excellence Centar

Probiotic Excellence Centar

Foto: PR