
Top izbor orašastih plodova s niskim udjelom ugljikohidrata
Iako ljudi već godinama pokušavaju izbjeći ugljikohidrate, istraživanje je pokazalo da se prosječna osoba ugljikohidrata ne treba bojati. Hrana...
Mi smo ga stavili na "repeat"!
Kad se radi o curama iz omiljenog caffea Karibu Kaaawa s Trešnjevke, ideja ne nedostaje. Zato smo s njima već naučili kako napraviti dobar espresso martini, kakvog je okusa veganski tiramisu i koji keksi najbolje idu uz jutarnju kavu.
U svojoj mjesečnoj kolumni za Grazia.hr, otkrivaju recept za najukusniji veganski frape s kavom. Ova ukusna gastro ideja nastala je u suradnji s food blogericom Janjom Benić, koje možete pronaći iza profila @janjolinka.
1 limenka hladnog punomasnog kokosovog mlijeka
120 ml ili pola šalice bademovog mlijeka
2 smrznute banane
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica javorovog sirupa
4 kocke leda
2 žličice kakao zrna
1 espresso
Priprema:
1. Iz limenke kokosovog mlijeka izvadite gustu bijelu kremu pa stavite u blender zajedno s bademovim mlijekom, bananama, vanilijom, javorovim sirupom, kakao zrnima i ledom.
2. Miksajte dok ne postane glatko.
3. Ulijte u čaše, stavite još malo leda i na kraju stavite jedan espresso na dvije čaše. Ako volite jači okus kave, možete i staviti po jedan espresso na svaku čašu.
Ovaj članak originalno je objavljen na grazia.hr.
Foto: Karibu Kaaawa/@janjolinka