Chris Hemsworth demonstrira svoj 10-minutni trening koji svatko može raditi kod kuće

Omiljeni glumac nedavno je prešao na treninge tjelesnom težinom

by | 18 siječnja, 2022
Chris Hemsworth

Chris Hemsworth je za svoju ulogu Thora dizao utege, a za novu ulogu prošao je na treninge tjelesnom težinom i – pokazao kako to možemo i mi. Ovaj 38-godišnji glumac snimio je cijelu demonstraciju zajedno sa svojim trenerom Lukeom Zocchijem kako radi treninge tjelesnom težinom uz 10-minutni videotreninga koji možemo raditi i mi kod kuće!

Pročitajte više: Trener Jennifer Lopez podijelio kako pjevačica ostaje u formi

Hemsworth je potaknuo svoje pratitelje da isprobaju trening, napominjući da je to vježba s niskim učinkom koju svatko može raditi bez ikakve opreme, a da je i dalje izazovna. Hemsworth je u videu demonstrirao pet vrsta treninga. Napravio je onoliko ponavljanja svake vježbe koliko je mogao u naletu od 40 sekundi, a zatim je između njih uzeo 20 sekundi odmora.

Pročitajte više: Znate li što je kalistenika? Počnite ovim vježbama

Treninzi su:

40 sekundi planinara
40 sekundi čučnjeva s tjelesnom težinom
40 sekundi tapkanja po ramenu u planku (izdržaju)
40 sekundi obrnutih iskoraka
40 sekundi “bicikl” trbušnjaka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Hemsworth je tada protrčao cijeli krug po drugi put i na kraju je prilično teško disao. Dva seta Hemsworthovih vježbi trebalo bi vas natjerati da se znojite i povećate broj otkucaja srca, ali to je prilagođeno za svakoga, s opcijama za povećanje ili smanjenje intenziteta prema potrebi.

Vježbe tjelesnom težinom su vježbe niskog učinka koje mogu pomoći u sagorijevanju kalorija i potaknuti gubitak težine. Funkcionalni pokreti tjelesnom težinom, također poznati kao kalistenika, ne stvaraju veći volumen u rukama, prsima i donjem dijelu tijela poput teškog dizanja utega.

Pročitajte više: Ova tri HIIT treninga na YouTubeu isprobali smo kod kuće

Umjesto toga, pomažu u izgradnji snage srednjeg dijela tijela, poboljšavajući fleksibilnost i koordinaciju. Vježbe tjelesnom težinom zahvaćaju više velikih mišićnih skupina odjednom, povećavajući vaše sagorijevanje kalorija.

U Hemsworthovom slučaju, prelazak na trening tjelesnom težinom također je pomogao njegovoj mobilnosti, kako kaže njegov trener Zocchi. Mi isprobavamo ovo već sutra!

Pročitajte više: Carrie Underwood kaže kako joj je ovaj fitness cilj pomogao da se osjeća najbolje

 

Foto: Mark Metcalfe/Getty Images Entertainment via Getty Images