“Body slugging” je novi viralni trend njege kože. Trebate li ga isprobati?

TikTok trik koji je zaludio internet

by | 24 lipnja, 2023
hidratacija kože

TikTok je često začetnik raznih trendova, kako u modi i svijetu make-upa tako i na temu brige o sebi. Body slugging je upravo još jedan trend za koji je zaslužan TikTok.

Što je body slugging?

Ovaj trend nastao je u Koreji i odnosi se na duboku hidraciju kože, a pogodan je i za one s izrazito suhom kožom. Tehnika se sastoji od nanošenja tankog sloja okluzivnog proizvoda poput vazelina nakon standardne rutine njege kože kako bi se zadržala vlaga i koža ostala hidrirana. Na ovaj se način “zaključava” vlaga, a gubitak vode iz epidermisa je minimalan. Slugging je dio K-beauty rutine dugi niz godina, dok se posljednjih nekoliko godina proširio i na ostatak svijeta. Ipak, ovo je postupak koji su dermatolozi savjetovali svojim pacijentima sklonima ekcemima i prije nego što je on postao viralni trend. Dakle, nakon što smo usvojili slugging na koži lica, vrijeme je da znanje proširimo i na ostatak naše kože – one tijela.

 

@dr.farzan @Vaseline Brand Vaseline Healing Jelly All-Over Body Balm Jelly Stick is a must-have for slugging! #slugging #dryskin #vaseline #vaselinepartner ♬ Stories – Lux-Inspira

 

Body slugging: Kako i gdje ga koristiti?

Trend ima mnogo sljedbenika, što dokazuje i više od 106 milijuna pregleda videa pod hashtagom #bodyslugging, a to je i razlog zašto se pojavilo više verzija ovog trenda, uključujući i one koji se odnose na gubitak kose. Body slugging se najčešće koristi na koži lica, ali je siguran za korištenje i na laktovima, koljenima, stopalima, pa čak i rukama. Osim što će vaša koža biti hidrirana, ona će dobiti i neobičan sjaj.

Da bi body slugging bio još učinkovitiji, započnite njegu pilingom. Potom nanesite svoju omiljenu kremu za hidraciju na lice, tijelo, ruke ili stopala, a na kraju nanesite vazelin. U slučaju stopala, možete navući i čarape kako bi proizvodi ostajali duže na koži.

 

@glowwithava i don’t use Vaseline on my face as much for other body parts? YES. #slugging #vaseline #skincaretips ♬ original sound – AVA

 

Uspješnost ove tehnike dokazana je samo velikim brojem fanova koji su je isprobali. Ipak, želite li isprobati ovaj trend, najbolje bi bilo da se posavjetujete sa stručnjakom poput dermatologa ili kozmetologa da ne biste dobili alergijske reakcije na neki od sastojaka u vazelinu. Ovo posebno vrijedi za osobe s osjetljivom kožom. Ako vaša koža nije sklona rekacijama, dobro je imati na umu da stručnjaci preporučuju da u slučaju slugginga slušate svoju kožu te da ne koristite velike količine proizvoda. Također, prečesto korištenje slugging metode može začepiti pore i previše hidrirati kožu (dobro ste pročitali, ni to nije dobro), stoga je preporuka provoditi slugging najviše dva do tri puta tjedno.

Ako pak slugging nije metoda za vas, provjerite još nekoliko načina kako obnoviti suhu i dehidriranu kožu lica preko noći.

slugging

Foto: Anastasiia Korotkova/iStock/Getty Images Plus, Polinach/Pexels

Tagovi: