Korejska tehnika koja će vam preko noći obnoviti kožu lica

Nije za sve

by | 13 siječnja, 2022

Korejska rutina jedna je od onih koja je najviše zaživjela u svijetu proteklih nekoliko godina, što ni ne čudi s obzirom na to da im je u fokusu dubinska njega, hidriranje i zdrava koža.

I nakon što smo naučili, a i uspješno primijenili rutinu od osam koraka, na beauty korejsku scenu vratio se jedan trend iz 1970-ih. Riječ je o slugging tehnici koja podrazumijeva nanošenje vazelina ili mineralnog ulja na lice kako bi stvorili zaštitni sloj na licu koji sprječava gubitak vlage iz kože. Naravno, ovo nije tretman koji ćete raditi ako imate masni ili osjetljivi (reaktivni tip kože), već za suhu, normalnu, dehidriranu, pa čak i mješovitu kožu. Ovakvi proizvodi mogu biti uzrok čepljenja pora, posebno kod problematičnih tipova kože, pa slugging tretman nikako nije za sve.

Preporuka je da nakon što temeljito navečer operete lice double clense tehnikom i nanesete svoju standardnu rutinu, na kraju, nakon kreme nanesete na lice tanki sloj vazelina, kreme s petrolatom ili mineralnog ulja. Budući da je transepidermalni gubitak vode glavni krivac za dehidraciju kože, ova metoda trebala bi ga spriječiti.

Tretman radite isključivo u večernjoj rutini, barem sat vremena prije spavanja, kako bi koži dali dovoljno vremena da se hidrira, a ujutro ćete se probuditi s mekom i nahranjenom kožom. Možete ga koristiti na cijelom licu ili pojedinim dijelovima kojima je nužna hidratacija.

Foto: Jay_Zynism via Getty Images