Novi skincare trend idealan za suhu i dehidriranu kožu

Zablistajte preko noći

by | 8 travnja, 2022

Realno, kad je skincare u pitanju, ništa nas više ne može iznenaditi, od hladnih žlica na licu, preko raznog povrća i voća, pa sve do kuhinjskih sastojaka na licu i bizarnih proizvoda koji izlaze na tržište.

Kako trendovi diktiraju, tako se tržište mijenja, ili je možda obrnuto, no nije ni bitno.jer je danas jedno od glavnih izvorišta trendova Tik Tok zbog kojeg smo do sad saznali za pregršt vrlo korisnih ili potpuno beskorisnih trikova. Jedan od najnovijih trendova koji je zaživio je slugging, proces nanošenja okluzivnog proizvoda na lice prije spavanja.

U čemu je zapravo stvar? Najčešće je riječ o proizvodima na bazi petrolatuma koji će duboko hidrirati kožu tijekom noći. Poanta je da “zaključate” vlagu u kožu te spriječite gubitak vode iz iste, stvaranjem okluzivnog sloja na licu. Jedan od takvih proizvoda je i vazelin, koji ima različite namjene, no i ovo je jedna od njih.

Ipak, ovaj trend nije potpuno bezopasan. Naravno, može donijeti brojne beneficije koži, posebno suhoj, no nije za sve. Ako imate kožu koja je sklona aknama ili reakcijama, nikako nemojte isprobavati ovaj trend jer će vam začepiti pore. Također, bitno je napomenuti da slugging ne znači da trebate izbjegavati serume i kreme koje regularno koristite, dapače, vazelin ili bilo kakva teška krema, poslužit će vam da “zaključa” u kožu sve proizvode koje ste nanijeli prije nje, tako da – uz normalnu rutinu, zadnji korak je okluzivni sloj koji će vam tijekom noći napraviti čuda.

Foto: Leegudim via Getty Images