Ashley Graham ponosno pokazala svoje tijelo nakon poroda: “Prošli smo dosta i hvala ti”

by | 29 travnja, 2022
tijelo nakon poroda

Tri mjeseca nakon što je rodila blizance, Malachija i Romana, manekenka Ashley Graham (34) progovorila je o svom postporođajnom tijelu, javno, na svom Instagram profilu.

Kao što smo već i navikli, Ashley Graham je jedna od najvećih zagovornica body positivity pokreta i zahvaljujući njoj, u svijet mode stigli su plus-size modeli. Od početka svoje karijere, ova manekenka javno je prikazivala svoje tijelo, sa svim nesavršenostima, pa je tako dobro poznata i jedna od njezinih objava u kojoj pokazuje svoje tijelo tik prije poroda.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

 

“Prelijepo, kraj diskusije”, bio je jedan od komentara na njezinoj Instagram objavi koja je propraćena i fotografijom koja prikazuje njezino tijelo, bez imalo filtera i uljepšavanja.

Svakako, cilj ove mlade žene jest podignuti svijest o tome da se žene ne trebaju stidjeti svog tijela i da trebaju prihvatiti sve, nazovimo mane, i vrline. S tim u vezi, u moru Instagram objava u kojima majke, samo dva tjedna nakon porođaja, pokazuju savršeno zategnuto tijelo, Ashley je odlučila ipak biti malo iskrenija.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

 

Uz prateću fotografiju, na kojoj se vidi njezina figura, tri mjeseca nakon porođaja, Ashley je poručila: “Pozdrav novi trbuščiću. Prošli smo dosta. Hvala ti, #3monthspostpartum.”

Naravno, ova objava ispraćena je pozitivnim komentarima punim podrške.

I dok će se neki redovito zgražavati uz riječi poput “Sve OK, no zašto se mora slikati i javno pokazivati svoj trbuh i strije”, vjerujemo da će se i ti isti zgroženi komentatori složiti da su žene predugo gledale isključivo nerealne, filtrirane fotografije, što je rezultiralo ukorijenjenom nesigurnošću i sramom – i to zbog nečega što je potpuno prirodno. Naravno, nije svaki porođaj, kao ni svako tijelo isto, no inzistiranje Ashley Graham na iskrenom prikazu njezinog tijela uvijek, pa tako i nakon porođaja, sigurno će doprinijeti eri u kojoj se žene napokon prihvaćaju takve kakve jesu, u cijelosti i bez imalo nametnutog srama te nesigurnosti. Jer, doista je krajnje vrijeme.

Pročitajte: Ashley Graham pokrenula “self love” izazov i podsjetila na važnost slavljenja sebe

 

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski, lepotaizdravlje.rs
Foto: Theo Wargo/Staff via Getty Images Entertainment