5 stvari koje će vam pomoći u opuštanju

Smanjite stres uz eterična ulja, meditacijski jastuk ili bojanku za odrasle

by | 20 kolovoza, 2021
stres, opuštanje

Malo koja osoba ne zna što znači stres. Stres je ono što prije ili poslije osjetimo svi, samo je razlika u tome kako se tko zna s njime nositi i radi čega ga tko doživi. Kada već dođe do situacije da ste pod stresom, najbolji način jest da si pomognete koliko možete. Pitate se kako? Sljedećih pet proizvoda koje ćemo navesti su i znanstveno dokazani kao proizvodi koji će vam pomoći da ublažite stres i da se opustite koliko god je to moguće.

Eterična ulja
Malo koja žena ne voli mirise, a tu spadaju i eterična ulja koja imaju opuštajuća svojstva i učinke na tijelo i um. Od ruže, lavande ili nekih biljnih mirisa, izbor je zaista velik. Lavanda je već poznata po tome da pruža mir i opuštenost, miris limete ili limuna po tome da mentalno smiruje, a naranča poziva na sreću i zadovoljstvo te priziva pozitivnu energiju. Par kapi u difuzoru učinit će čudo za vaš dom i vas osobno.

Epsom sol
Jeste li čuli za gorku sol? Gorka sol sadrži sulfate koji su dobri za izbacivanje toksina iz tijela, znači za detoksikaciju organizma i eliminiranje štetnih tvari. U malim količinama može se koristiti za kupku i zaista će djelovati na smirenje tijela i uma te potaknuti opuštanje.

Pročitajte: Kad ste pod stresom, funkcionirate li pretjerano ili nedovoljno?

Slušalice
Bez obzira slušate li glazbu, neki podcast ili nešto drugo što volite, slušalice su iznimno korisna stvar koja vam omogućuje da se na trenutke maknete od svijeta i posvetite sebi. Zvuk je poznat po tome da opušta, smanjuje stres i bol te podiže svijest, a sama glazba ima velik terapeutski učinak.

Jastuk za meditaciju
Ako još niste probali meditirati, možda je sada upravo pravo vrijeme za to. Mirno sjedenje može biti izazov pa su zato tu jastuci za meditaciju koji će vam pomoći da lakše sjedite i da se pravilno držite. Tako definitivno ćete osjetiti smanjenje stresa. Pretražili smo internet i pronašli odlične handmade meditacijske jastuke na stranici Kreativni brlog gdje zaista možete pronaći puno modela u puno boja stvorenih isključivo za meditaciju i joga praksu. Jastuci su punjeni ljuskicama heljde i kreirani tako da u njima uživate, izuzetno su kvalitetni i udobni, a ono što je najbolje, domaći su hrvatski proizvod.

 

Bojanke za odrasle
Bojanke za odrasle pokazale su se kao odlična terapija protiv stresa. Osim toga, ovime ćete pojačati koncentraciju, razviti kreativnost te potaknuti opuštanje, sreću i zadovoljstvo. Ono što je odlično oko ovog jest da potiču da se u tom trenutku fokusirate samo na to, bez razmišljanja o obavezama i problemima. Danas su bojanke za odrasle dostupne u skoro svim knjižara pa svakako požurite po svoju i probajte.

Kada ne možete utjecati da se stres dogodi u vašem životu, postoji cijeli niz tehnika, alata i stvari koji mogu pomoći da ostanete mirni i da uklonite stres i tjeskobu koja vas muči.

Pročitajte: 3 vježbe disanja koje smanjuju stres i tjeskobu

FOTO: stockfour iStock / Getty Images Plus via Getty Images

FOTO: Instagram