5 besplatnih online meditacija pomoću kojih ćete postići unutarnji mir

by | 22 travnja, 2020

Svaki dan može biti idealan dan za početi raditi na sebi. To nema veze s izolacijom, nego samo s motivacijom, promišljanjem i našom odlučnošću.  

U trenutku kad počnemo više promišljati o unutarnjem “ja”, poduzimati konkretne korake, davati si nježnost i prostora, jednako kao što to činimo za voljenu osobu, tada se i život počinje mijenjati. Ako nikad niste pokušali meditirati, a oduvijek vas je zanimalo zašto se tolika “prašina” diže oko meditacije, sada doista imate savršenu priliku iskušati ovu praksu i otkriti hoće li i vama odgovarati. Osobno, meditacija mi je donijela unutarnji mir, a sve one stvari i situacije koje su mi bile nerazjašnjene u životu, uz taj mir – uspjele su nekako sjesti na svoje mjesto. U nastavku vam donosimo pet online meditacija koje će vam pomoći da lakše zaspite, prodišete ili se jednostavno smirite.

21 days abundance / Deepak Chopra
Ovo je izazov koji traje 21 dan i program je Chopra centra. Napravljen je kako bi vam pomogao razviti mindset o obilju i blagostanju u vašem svakodnevnom životu. Riječ je o dnevnim meditacijama i malim zadacima koje morate napraviti prije meditacije kako bi osvijestili koliko zapravo obilja imate u životu. Kroz ove zadatke razvijate zahvalnost i privlačite obilje u svoj život. Možete je pronaći na Youtubeu, a zadatke za ispunjavanje u čarima interneta.

Calm
Ako već neko vrijeme meditirate ili jednostavno niste fan vođenih meditacija, ova će biti savršena za vas. U njoj ćete pronaći zvukove pucketanja drveta, padanja kiše, šum valova, cvrkut ptica, a istovremeno možete slušati i glazbu, što je neopisivo umirujuća kombinacija koja vas može instantno uspavati. Osim toga, postoje opcije u kojima možete vježbati disanje – isprobajte 7 Days of Calm – 10 minutne meditacije za koje svi imamo vremena. Pronađite aplikaciju na Google Playu i Apple Storeu.


Inscape
Odaberite jednu od tri tehnike – mindfulness, mantra ili fokus i vrlo lako se prebacite s jedne na drugo, kako vam više odgovara. Ove meditacije traju po 16 minuta, a iako su malo duže od ostalih, one vas uvode kroz vrlo važnu komponentu disanja, laganog istezanja i tek onda tehniku meditacije koju preferirate. U ovoj aplikaciji svakako preporučujemo meditacije za spavanje zahvaljujući kojima ćete bez problema utonuti u san.

Stop, Breathe & Think
Odlična stvar kod ove aplikacije je to što vas na početku pita kako se osjećate mentalno i fizički, traži vas da označite razinu stresa na početku svake meditacije, kao i bilo koji drugi osjećaj koji imate. Nakon toga, aplikacija će vam preporučiti koji je najbolji tretman koji vam sada treba, je li to meditacija za zahvalnost, joga, body scan ili šetnja. Skinite je na Google Playu ili na Apple Storeu.

Sleepa
Ovo je prva od aplikacija koje sam skinula kako bih si olakšala spavanje i moram reći da nikad nisam zaspala u kraćem roku. Osim što si možete namještati kombinaciju različitih zvukova – zrikavci, promet, šum valova, kiše, žuborenje poruka, i stvari koje doista ne možete ni zamisliti, možete namjestiti i točnu minutažu kada da se ugase zvukovi. Također, postoji i opcija zvukova za samostalnu meditaciju. Pronađite je na Google Playu.

Foto: Unsplash