Uz jedan od ovih 5 dodataka, vaša će šalica kave postati još zdravija
Sa samo jednim od ovih sastojaka, vaša šalica kave može postati vaš wellness heroj za poboljšanje zdravlja i ljepote. Mnogima je kava omiljeni...
Svježe povrće u obliku salate poželjan je dodatak svakom obroku. No iako nevjerojatno zdrave, salate nekim ljudima jednostavno nisu ukusne.
Isto tako, nekim ljudima dosade uvijek iste salate i isti okusi. No salate ne moraju biti dosadne čak ni kada neprestano koristite isto povrće. Njihov okus možete poboljšati i promijeniti pomoću dressinga. Ako se odlučite za tu opciju, trebali biste znati da kupovni dresinzi u sebi najčešće imaju mnoštvo šećera te nezdravih aditiva. Stoga je najbolja opcija napraviti dressing kod kuće jer tako znate što točno stavljate u isti te odakle dolaze namirnice koje koristite. U nastavku vam donosimo tri jednostavna recepta za zdrave dressinge koji će obogatiti svaku salatu.
Slatko-kiseli dressing
Za ovaj dressing trebat će vam žlica maslinovog ulja, žlica sezamovog ulja, žlica umaka od soje, žlica javorovog sirupa, žlica rižinog octa, jedan režanj potisnutog češnjaka te žličica naribanog svježeg đumbira. Sve sastojke ćete promiješati, a dressing je najbolje koristiti kod obrok salata s mesom ili sa salatama u koje ide grilano povrće.
Dressing s balzamičnim octom
Za ovaj dressing trebat će vam 3 žlice balzamičnog octa, žlica senfa, pola šalice maslinovog ulja, jedan češanj potisnutog češnjaka te sol i papar. U zdjelici pomiješajte češnjak, senf i balzamični ocat te polako dodajte maslinovo ulje miješajući dok se sve ne spoji. Dodajte soli i papra po želji. Ovaj dressing ide dobro s gotovo svakom salatom.
Dressing od avokada, limete i grčkog jogurta
Za ovaj dressing bit će vam potreban jedan zreo avokado, pola šalice grčkog jogurta, četvrtina šalice (oko 60 ml) cijeđene limete, 4 žlice maslinovog ulja, dva češnja češnjaka te sol i papar po želji. U procesor za hranu ili blender ubacite avokado narezan na kockice te dodajte ostale sastojke i miksajte dok se ne spoje. Ovaj dressing bit će odličan sa salatama, ali i kao umak za svježe povrće ili tortilja čips.
Foto: Nadine Primeau/Unsplash