Ova zobena kaša preko noći postat će vaš najdraži doručak

Ovaj jednostavan recept možete pripremiti unaprijed za užurbana jutra i prilagoditi ga po svome ukusu

by | 16 studenoga, 2021
Zobena kaša preko noći

Jeste li ikad čuli za “overnight oats”? E pa, ako jeste, a niste ih nikad pripremili – svakako morate isprobati ovaj recept i uvjeriti se da su s razlogom nevjerojatno popularan doručak. Riječ je o metodi pripreme zobene kaše bez kuhanja. Umjesto da ih prokuhate, sirove zobene natopite mlijekom, što zobi omogućuje da upije tekućinu i dovoljno ih omekša za konzumaciju.

Pročitajte više… Napravite pizzu u 5 minuta i pripremite ukusni doručak

Osim toga, postoji pregršt dodataka kojima ćete jutro ispuniti zdravom dozom nutrijenata, od proteina do vlakana.

Zobene se trebaju minimalno namakati dva sata, no, kako njihov naziv sugerira, najbolje je ostaviti ih preko noći te ujutro jednostavno dodati banane ili jagode uz još pokoji dodatak. Konačna struktura nakon cijele noći ovog recepta bit će otprilike nalik pudingu, a možete ih ponijeti i na posao!

Pročitajte više… Jednostavan recept za domaći instant miks zobene kaše

Sastojci:

1/2 šalice zobenih pahuljica

1/2 šalice mlijeka po izboru (mi smo koristili bademovo)

1/4 šalice grčkog jogurta

1 žlica zaslađivača po izboru (mi koristimo med)

1 žlica chia sjemenki

2 kapi ekstrakta vanilije

1 žlica maslaca od kikirikija

1 banana

Priprema:

  1. U staklenku dodajte zobene pahuljice, mlijeko, grčki jogurt, zaslađivač po izboru, chia sjemenke, maslac od kikirikija te ekstrakt vanilije.
  2. Nakon što smjesa ostane preko noći u hladnjaku, ujutro dodajte bananu i eventualno još dodataka (bademe, orahe, lješnjake, ili neki preljev po izboru). Banane možete zamijeniti drugim sezonskim voćem. I to je to!

 

Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images