Brzi sladoled od jagoda: dva zdrava, ukusna i jednostavna recepta
Sezona jagoda je počela, a nema ukusnije poslastice od sladoleda od jagoda. Donosimo vam dva fenomenalna recepta! Ukusna poslastica prikladna za...
Banane su zasitne, zdrave i fine, ali najčešće bacamo, uz koru, niti koje su njihov sastavni dio. Neugledne i vizualno pomalo gadljive, ove niti su ipak potpuno jestive te su vlaknasta tkiva koja pomažu samoj biljci u njezinom rastu i pravilnoj raspodjeli hranjivih tvari u banani.
Stručnjak za anorgansku kemiju i direktor instituta Dole Nutrition Institute, Nicholas D. Gillitt tvrdi kako su te niti potpuno jestive i kako ih je, dapače, poželjno pojesti svaki put kada uzimamo bananu kao (među)obrok. Banane same po sebi sadrže visoku razinu kalija, minerala koji je neophodan za pravilan rad mišića. Odličan su izvor vlakana, a sadrže malo zasićenih masnoća i kolesterola. To je jedna od rijetkih vrsta voća koja sadrži cijeli kompleks vitamina B, od kojih u najvećoj mjeri sadrži tiamin, riboflavin, niacin i folnu kiselinu. Stoga, uz dodatak hranjivih niti, vaše zdravlje može samo prosperirati.
Dakle, ako do sada niste ni primijetili ove niti banane, samo nastavite kao prije, a ako ste ih bacali – promijenite tu naviku.
IZVOR: 100POSTO.HR