Studija pokazala da žene s višim prihodima od muškaraca često glume orgazme

by | 7 veljače, 2022

Nije tajna da žene ponekad odglume orgazam, a razlog tome je upravo muški identitet, koji može biti krhak. Pritisci društva ovdje imaju veliku ulogu na oba spola jer misle da moraju živjeti na određeni način kako bi dobili odobrenje. Ipak, nova studija pokazuje drukčije. Prema toj studiji, koja je objavljena u Sage Journals, žene koje glume orgazam nažalost nisu stvar prošlosti. Istraživači su proučavali žene koje su smatrale da su njihovi muški partneri “lako ugroženi”, to jest da imaju krhku muževnost.

Studija je otkrila da žene koje zarađuju više novaca od svojih partnera imaju dvostruko veća vjerojatnost da će glumiti orgazam sa svojim muškim partnerima. A sve u svrhu da očuvaju partnerov ego jer sama činjenica da zarađuju više novaca od njega očito djeluje na više toga. Tako zapravo žene preuzimaju odgovornost “paziti i maziti” muški ego, što dovodi do spoznaje da uspjeh može biti itekako problem u vezi.

Pročitajte: Orgazam i masturbacija itekako utječu na san, a evo i kako

Nakon godina borbe feministkinja za pravednost i jednakost, ova studija sada pokazuje totalnu kontraproduktivnost te podržava zastarjele ideale. Seks bi trebao biti oblik izražavanja i zadovoljstva, a ne određivanje rodnih uloga.

Studija je također pokazala da žene rjeđe osjećaju zadovoljstvo tijekom seksa upravo zato što su usredotočene na to osjeća li se njihov partner ugroženo ili ne.

Pročitajte: 3 razloga zbog kojih ne doživljavate orgazam i kako si možete pomoći

U članku objavljenom 2019. godine navodi se da žene rijetko glume orgazam. U konačnici, lažiranje orgazma zapravo sigurno šteti više ženama nego muškarcima, a dugoročno donosi nezadovoljstvo. Pretvarajući se da ste zadovoljni, ignorirate svoje seksualne potrebe za drugim. Također, glumeći orgazam i pokazujući partneru da ste zadovoljni, muškarci će očekivati da i druge partnerice budu zadovoljne istim potezima koje su koristili na vama, a istovremeno ih ostavljaju sve nezadovoljnima, prenosi hypebae.com.

Pročitajte: Saznajte u kojim godinama žene doživljavaju najviše orgazama

Foto: LuckyBusiness iStock/Getty Images Plus via Getty Images