3 razloga zbog kojih ne doživljavate orgazam i kako si možete pomoći

by | 29 studenoga, 2020

Dok kod većine užitaka kraj smatramo nečim gorim od početka vodeći se onom da su sve lijepe stvari ujedno i kratke, kod seksa je vrhunac ono čemu svi teže.

No, ipak, velik broj žena rijetko ili nikako ne uspijeva doći do tog slatkog kraja. Unatoč tomu što je postizanje orgazma česta pojava, žene će o istoj rijetko govoriti bez susprezanja, srama i osjećaja krivice. Gotovo svaka žena koja vodi bitku s orgazmima zapitat će se što to točno nije u redu s njom i kako doći do cilja koji je obrnuto proporcionalan s uloženim trudom. Ako ste i vi jedna od onih koje na svome seksualnom putovanju nikada ili rijetko dolaze do cilja, u nastavku vam nudimo objašnjenja i moguća rješenja.

Nedostatak komunikacije

Prije nego što krenemo na “tehnička” objašnjenja, morate znati da je dobra komunikacija pola orgazma. Nemojte se plašiti reći partneru da niste doživjeli orgazam. Budite otvoreni, recite mu svoje želje te napomenite što vam se sviđa, a što ne. Ako budete šutjeli, put do orgazma bit će puno teži i mukotrpniji.

Usredotočenost na cilj, a ne na “vožnju”

Velik problem kod mnogih žena je očekivanje orgazma i usredotočenost na isti tijekom seksa. Osjećaj koji orgazam pruža neopisivo je dobar, stoga ni ne čudi želja za istim. No fokusiranje na vrhunac može dovesti do obrnutog efekta te izazvati bespotrebnu nervozu. Ženama koje imaju problem s dostizanjem vrhunca stručnjaci najprije savjetuju da se usredotoče na sam seks te da uživaju u trenutku.

Vjerovanje u svemoguću penetraciju

Ono što zbuni i obeshrabri većinu žena jest uvjerenje da druge žene lako postižu vrhunac prilikom penetracije bez bilo kakve “vanjske” pomoći. Prije svega, morate znati da je broj žena koje mogu doživjeti orgazam na taj način vrlo mali te da se to također događa zahvaljujući klitorisu, odnosno njegovim unutrašnjim dijelovima. Ti dijelovi klitorisa obuhvaćaju i dodiruju vaginalnu stjenku te dosežu čak do analnih struktura. Stoga, orgazam koji se postiže tijekom penetracije također je orgazam uslijed stimulacije klitorisa.

Što učiniti za lakše postizanje orgazma?

Nitko vam neće čitati misli, a to se odnosi i na osobu koju volite i s kojom ste povezani na dubljoj i višoj razini. Budite iskreni kada je u pitanju seks i užitak. Osobi koja vas voli zasigurno je bitan i vaš užitak, stoga nemojte skrivati stvari od nje te lagati. Ako ne možete doživjeti orgazam penetracijom, nemojte se bojati tijekom seksa uključiti i klitoris u “igru”. Isto tako, seks igračke poput vibratora mogu dodatno začiniti seks te olakšati postizanje orgazma.

Foto: Deon Black/Unsplash