Zendaya ima urnebesnu strategiju pomoću koje se motivira na vježbanje kod kuće

by | 6 veljače, 2021
zendaya

Hint: Uključuje periku.

Imate problem s pronalaskom volje za vježbanje? Sve češće vam se događa da preskočite trening? Ne brinite se, Zendaya, zvijezda Euforije, ima rješenje. I to prilično urnebesno rješenje.

Zendaya je u posljednjem The Late Showu priznala da ponekad, kad je kod kuće, ne može pronaći volju i energiju za odraditi trening. “Znam da mi je potrebno više fizičke aktivnosti. U jednom trenutku sam pomislila: ‘Moram osjetiti krv u venama, moram izaći van. Ne mogu više ostajati u kući i ne raditi ništa po cijeli dan'”, ispričala je Zendaya. (Pročitajte: Mrzite vježbati? Donosimo 6 načina kako trening učiniti lakšim)

Njezina strategija je jednostavna. Prerušavanje. Uvjerila je svog prijatelja i asistenta Darnella da vježbaju zajedno. A onda se počela prerušavati za svaki trening. Urnebesne perike i nova uloga za svaki dan, začinili su vježbanje kod kuće.

“Gluma mi jako nedostaje, a imam fantastičnu kolekciju perika s raznih pojavljivanja na crvenom tepihu. Tako se rodila ideja. Da bih skupila snagu sići niz stepenice i vježbati, izmislim novu ulogu svaki dan”, priča Zendaya. (Pročitajte: Koliko često treba vježbati i što zapravo čini dobru rutinu vježbanja?)

Budimo iskreni, malo tko od nas ima kolekciju perika s gala događanja, ali postoji način na koji možete primijeniti Zendayinu strategiju. Novi par tajica za vježbanje ili dugo željene tenisice za jogging mogli bi vas motivirati.

Da odijelo nekad čini čovjeka dokazuje i psihologija koja je prepoznala i zabilježila taj fenomen. Jednostavno, dogodi se promjena u našem razmišljanju kad odjenemo određenu odjeću. (Pročitajte: 15 jakni idealnih za trčanje po hladnom vremenu)

“Kad odjenemo novu fitness opremu, jednostavno ulazimo u ulogu, baš kao što to čini glumac kad odjene kostim. Rezultat je: bit ćete motivirani i spremni za trening”, tvrdi Jonathan Fader, psiholog.

Što je sve Zendaya otkrila u The Late Showu, pogledajte ovdje:

Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images via Guliver