Ovo je voće u službi ravnog trbuha. Slobodno povećajte unos!

by | 26 lipnja, 2020

Svi znaju kako za vitko i zdravo tijelo nije važno samo baviti se tjelovježbom nego i paziti na zdravu i ujednačenu prehranu. Pojedine namirnice čine i čuda za ravan trbuh, a većinu ovog voća imate najčešće i kod kuće. Potrebno je samo povećati njihov unos.

Avokado

Avokado je s razlogom hit namirnica već godinama. Sadrži malo ugljikohidrata, pomaže kod mršavljenja, dugo drži sitim, može se spremati na razne načine… Dokazano, avokado pomaže i kod sagorijevanja masnih naslaga na području trbuha.

Šumsko voće

Zimi ga imamo u zamrznutoj verziji, dok sada možemo u njemu uživati u svježem izdanju. Maline, kupine, borovnice – svako nepce naći će ono što voli. Bobice potiču metabolizam, sadrže malo kalorija, a savršene su za doručak ili međuobrok.

Šipak

Smatra se kako je šišak čudo od voća, a njegovi antioksidativni sastojci potiču metabolizam. Sok od šipka potiče mršavljenje i razgradnju masnih naslaga na području trbuha.

Jabuke i kruške

Ovo voće sadrži pektin koji sprječava skupljanje masnih naslaga. Uz to pružaju osjećaj sitosti. Jabuku ili krušku doslovno možete nositi svugdje sa sobom.

Naranče

Vitamin C u narančama ima također izravan utjecaj na kilograme. On proizvodi molekule koje su zaslužne za metabolizam. Uz to ćete tijekom bavljenja fizičkom aktivnosti više masti sagorijevati, ako ste prije toga konzumirati vitamin C.

Grejp

Kao i naranče, grejp je pun vitamina C, a uz to obiluje i antioksidantima koji reguliraju inzulin. Mnogi stručnjaci savjetuju konzumaciju pola grejpa prije svakog većeg obroka.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Xiaolong Wong / Unsplash