Ova će biljka pretvoriti vaš vrt ili balkon u mirisnu oazu i sakriti vas od neželjenih pogleda

A lako se održava

by | 17 svibnja, 2024
najbolja biljka za ogradu

Ovaj mirišljavi cvijet odiše toplim, senzualnim mirisom koji podsjeća na najfinije parfeme, a lako ga je posaditi uz ogradu da biste ovog proljeća i ljeta u vrtu ili na balkonu uživali u privatnosti.

Ako postoji jedna stvar koja nam je važna u našim dvorištima, vrtovima ili balkonima, to je stvaranje osjećaja privatnosti, a biljke su doista jedan od najboljih načina da to postignete. Ne samo da donose bujno zelenilo ili prekrasno cvijeće u vaš eksterijer već djeluju i kao zavjese koje odvajaju vaš dom od ostatka susjedstva.

Onima kojima nije dovoljno samo odabrati prvu biljku za zelenu živicu, već žele da njihova zelena ograda odiše opojnim aromama, pronašli smo biljku koja će svojim neodoljivim, slatkim mirisom pretvoriti vaš dom u mirisnu oazu.

U pitanju je jasmin. Kao što vam je možda poznato, ulje jasmina sastojak je većine vrhunskih parfema, a aromaterapeuti ga smatraju jednim od najvrednijih eteričnih ulja. Njegov miris je snažan, senzualan, bogat, topao, narkotičan i pomalo animalan. Najbolji dio? Stručnjaci tvrde da se lako održava, a sad je idealno vrijeme za sadnju ovog cvijeća.

Pročitajte: Četiri trajnice koje su idealne za proljetne tegle na balkonu

najbolja biljka za ogradu

Inspiraciju smo dobili promatrajući Rosie, koja je nedavno u svom popularnom videu na Instagramu (@therosiescorner), navela da je cvijet zvjezdanog jasmina izvrsna opcija ako tražite najbolje biljke za stvaranje privatnosti u svom dvorištu.

U videu Rosie kaže da je počela s jednostavnom željom da s nekoliko biljaka jasmina pokrije samo dio ograde, ali prije nego što je shvatila, njezina je ograda bila obavijena ovim prekrasnim cvijetom i dobila je više nego što je očekivala. Do kraja videa, uvjerila nas je u to da je jedino što nedostaje našem vrtu cvijet jasmina.

Pročitajte: 3 najljepša mini stabla za one koji nemaju “zelene” prste

Foto: Siri Stafford, The Image Bank via Getty Images; diatrezor, iStock/Getty Images Plus via Getty Images