Zdravstvene prednosti piletine

by | 9 veljače, 2013

Pileće meso možemo svrstati u zdrave namirnice iako ono nije uvijek dobro za zdravlje. Naime, sve ovisi o tome na koji način je pripremljeno. Pečena piletina očito nije djelotvorna, dok kuhana ima brojne prednosti. Isto tako, svježe meso je uvijek zdravije od zaleđenog i konzerviranog. Otkrijte zdravstvene prednosti piletine.

Piletina je nemasno meso, što znači da ima malo masnoća a puno proteina. Obiluje cinkom, koji doprinosi održavanju zdravog apetita.

Uz cink, pileće meso obiluje fosforom i kalcijem, koji su dobri za zdravlje kostiju. Sadrži i kolesterol, ali i vitamin B3, koji doprinosi smanjenju razine kolesterola.

Osim toga, obiluje brojnim mineralima koji poboljšavaju imunološki sustav, te aminokiselinama koje su dobre za rast djeteta.

Vitamin B5 pozitivno utječe na smanjenje stresa, dok vitamin B6 doprinosi smanjenju rizika od srčanog udara. Također, konzumiranje pilećeg mesa može vam pomoći da se izborite sa PMS-om.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba