Zašto žene glume orgazam?

by | 30 prosinca, 2011

Praksa je da žene glume orgazam, ali nije nikome baš najjasnije zašto to rade. Da bi udovoljile partneru? Zato što osjećaju pritisak da dožive orgazam svaki put tokom seksa? Evo našeg mišljenja. 

2/3 žena priznalo je prilikom raznih istraživanja i ispitivanja da glume orgazam u nekom dijelu njihovog života i ne samo tokom vođenja ljubavi. Neke žene su također rekle da glume orgazam i tokom oralnog seksa i seksa preko telefona.

Sigurno postoji mnogo razloga zašto žene odglume orgazam, ali najčešći razlog je da se zaštiti ego muškarca i održi veza. Želja da se partneru ugodi je jedan od razloga zašto žene glume orgazam, ali prema istraživanjima, ostali faktori su nesigurnost, strah od intimnosti, sramota od nemogućnosti da se doživi orgazam i jednostavno želja da se što prije završi sa seksom.

Drugi razlozi zašto žene glume orgazam mogu uključivati:

– Završetak vođenja ljubavi

Pošto mnogi muškarci svoju seksualnu sposobnost mjere po tome da li je žena doživjela orgazam, ne žele prekinuti sa seksom dok ne vide da je žena došla do vrhunca. Također, mnoge žene shvate da se orgazam neće pojaviti, pa im se gluma čini kao dobra ideja.

– Udar na muški ego

Možda smatrate da je glumljenje orgazma jedini način da ne povrijedite osjećaje vašeg partnera i njegov trud.
Gubitak snage za borbom. Mnoge žene su sposobne da se dostignu orgazam tokom seksa ako se same stimuliraju. Međutim, neki muškarci žele preuzeti inicijativu, što može ugroziti ženski dobro poznat put ka orgazmu i voditi do lažnog vrhunca. Ženska sposobnost da dostigne orgazam sa partnerom ponekad je odraz dinamike u vezi.

Stvarnost govori da mnoge žene ne mogu doživeti orgazam tokom vođenja ljubavi. Međutim, umjesto da porade na tome sa partnerom da se to promjeni, žene jednostavno odglume orgazam, kao jedino realno rješenje problema koje mogu naći.

“Lijek” za žene koje glume orgazam

Većina žena koja glume orgazam vjerojatno sljedeći seksualni odnos neće skoro imati. Lijek je ipak mnogo uzbudljiviji i ugodnijii. Znači lijek uključuje učenje o tome što vas to može dovesti do autentičnog orgazma tokom seksa.

Evo kako ćete to shvatiti:

– Vježbajte sami

Kada žena nauči uživati sama dovodeći sebe do vrhunca pomoću masturbacije, onda će znati  partnera voditi tokom seksualnog odnosa kako bi doživjela orgazam. Korištenjem vibratora ili jednostavno svojim prstima, eksperimentrajte koji načini dodira ili pokreta utječu na vaše uzbuđenje i što vas to dovodi do orgazma.

– Zajednička masturbacija

Seksualni odnos je možda stereotipan seksualni čin, ali zajednička masturbacija može biti također, izuzetno seksi.

– Pokažite partneru kako

Tokom seksa, recite ili pokažite partneru šta vam se sviđa.

– Napravite sami

Najuspješniji način da žena doživi orgazam tokom seksualnih odnosa je da sama stimulira klitoris na isti način kao i tokom masturbacije.

– Primjenjujte oralni seks

Nekim ženama je jako teško postići orgazam tokom odnosa, ali nemaju problema tokom oralnog seksa. Uključujući oralan seks kao jedan vid predigre vam može pomoći da se opustite i pripremite za odnose, a smanjuje pritisak i s vas i s partnera da niste uspjeli da doživjeti vrhunac. I tko zna, možda ćete ovako opušteni jednom ipak uspjeti da doživjeti orgazam.

Nažalost, jedna od 10 žena se bore sa problemom postizanja orgazma tokom svog života. Ako osjećate da ništa od navedenog ne pomaže, posavjetujte se s liječnikom.