Ove vježbe pokazale su se kao najbolje za oblikovanje stražnjice

Vježbe koje su vrlo korisne za vaš izgled, kao i za vaše zdravlje

by | 29 srpnja, 2023
vježbe za oblikovanje stražnjice

Oblikovanje stražnjice gotovo je uvijek jedan od ciljeva kad se odlučite na odlazak u teretanu ili redovito vježbanje, i to zbog dobrog razloga.

Zašto je oblikovanje stražnjice dobra opcija?

Poput mode, i u svijetu sporta postoje trendovi, a samo oni stvarno učinkoviti se i zadržavaju.

Takva je situacija i s vježbama za oblikovanje vaše guze.

Ove vježbe, osim što čine da vaša figura izgleda sjajno, vrlo su značajne i za vaše zdravlje. Evo koje sve opcije postoje i što je važno kad je oblikovanje stražnjice u pitanju.

Aktivnosti za oblikovanje stražnjice

“Zategnuta i oblikovana stražnjica poboljšava ravnotežu te smanjuje bol u donjem dijelu leđa. To je jedan od najmoćnijih mišića i jedan od najugroženijih dijelova tijela zbog načina života. Da biste je oblikovali, sudjelujte u aktivnostima kao što su pumpanje tijela, kondicija, educirani trening i prije svega GAP (stražnjica, trbuh, noge)”, objašnjava Francisco Pascual, šef fitness zone Metropoliten klubova.

Dakle, najbolje bi bilo pronaći osobnog trenera koji će vas uputiti u pravi tip i izbor vježbe.

Padel tenis

“Padel tenis divna je prilika da se sport približi ljudima koji se ranije nisu bavili nijednim sportom. Također, on je sjajan i za one koji nisu u pretjeranoj fizičkoj formi i on je prvi korak do tenisa. Tenis je zahtjevniji u tehničkom i fizičkom smislu, dok je Padel tenis u početku zabavniji, društveniji. Volim što naši članovi uživaju u obje opcije”, kaže Beatriz Munjoz, direktorica kluba David Lloyd Aravaca u Madridu.

Pročitajte: Trening 3-2-8: morate isprobati ovaj hit TikTok trend sa samo tri pravila 

vježbe za oblikovanje stražnjice

Postupno pojačavanje vježbi

Mogućnost kvantifikacije treninga, intenziteta i napretka tijekom treninga vam omogućuje da optimizirate vježbu i postignete određene ciljeve.

Glavni trener u teretani TRIB3 Víctor Lozano istaknuo je: “Mogućnost za vidjeti rezultate treninga uživo daje puno informacija koje se odmah primjenjuju kako bi se maksimalno optimizirali rezultati HIIT treninga”.

Trening snage

“Strah od treninga s opterećenjem je stigma koja je izgubljena zbog svojih velikih prednosti: poboljšava gustoću kostiju i kvalitetu vaših mišića, sprječava ozljede i tako dalje. Kompletan trening za sve mišićne grupe uključivao bi čučnjeve, sklekove, vježbe za stražnjicu, podizanje i trbušnjake”, objašnjavaju stručnjaci iz JG Fitness Coachinga u Madridu.

Menstrualni ciklus važan je i za trening

Velik broj žena nije svjestan kako funkcionira menstrualni ciklus i kako utječe na fizičko i na mentalno funkcioniranje. María Rossich u knjizi “Mi smo ciklični” objašnjava procese kroz koje žene prolaze i vodi ih k tome kako to iskoristiti tijekom treniranja kako bi se lako postigle željene rezultate.

Dakle, postoji nekoliko opcija za oblikovanje stražnjice koje možete isprobati. Ako niste sigurni za što se odlučiti, posavjetujte se sa stručnjakom.

Pročitajte: Jednostavna 8-minutna vježba za učvršćivanje stražnjice i trbuha koju možete raditi od doma 

Foto: Pexels