Namirnice koje vitke žene konzumiraju svaki dan

by | 24 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Sljedeće namirnice nalaze se na popisu vitkih žena, pa zašto ne bi bile i na vašem?

Ako se želite riješiti suvišnih kilograma, bilo bi mudro da svoju smočnicu obogatite sljedećim namirnicama. Za ovaj proces uopće vam nije potreban neki poseban trud – dovoljno je sasvim malo volje.

Voda
U redu, nije hrana, ali pijuckanje vode vam pomaže da ne pomiješate žeđ i glad. Ako je pijete hladnu, ona vam može pomoći ubrzati metabolizam. Možete napraviti i prirodnu aromatiziranu vodu – ubacite sezonsko voće ili ljekovite biljke. Okus? Odličan!

Čokolada
Da, istina je. Zašto? Zato što vam redovito konzumiranje tamne čokolade pomaže da, kad osjetite želju za slatkišima, ne pojedete previše njih. I, da se razumijemo, ovo ne znači da treba jesti samo čokoladu tijekom cijelog dana, kad god vam padne na pamet! Ne, daleko od toga. Tek 30 grama tamne čokolade, koja sadrži 75 % kakaa i više, preporučena je dnevna doza.

Maline
Odlične su jer vam mogu pomoći da osjećaj sitosti duže traje. Jedna šalica malina sadrži osam grama vlakana, a u njihov sastav ulazi i voda (čak 85 %) pa se ne morate bojati dehidriranosti tijekom vrućih ljetnih dana.

Jaja
Ako za doručak obično jedete ugljikohidrate, probajte proteine. Jaja poboljšavaju osjećaj sitosti, što snižava ukupni energetski unos. Žene koje unose veće količine proteina tijekom doručka osjećaju se zadovoljnije i manje dolaze u napast da kasnije posegnu za nekom nezdravom užinom. Zapravo, visoko-proteinski doručak može vas držati podalje od unosa 200 dodatnih kalorija u večernjim satima.

Špinat
Uvijek možete jesti dosta povrća jer ono ne sadrži puno kalorija. Špinat je posebno dobar jer njegov sadržaj željeza pomaže u održavanju razine energije u organizmu što vam omogućava odlučiti se za bolji izbor u prehrani. Željezo je, također, neophodno da bi se kisik transportirao do stanica koje ga koriste za stvaranje energije i topljenje masnoća. Kako bi organizam što bolje apsorbirao ovaj mineral, kombinirajte ga s vitaminom C (prirodnim, naravno).

Kiseli krastavci
Odlični su jer zadovoljavaju potrebu za hrskavim i slanim, a sadrže tako malo kalorija.