Prehrana i dijete Video dana Zdrava hrana

Zašto danas ne biste probali ukusni meksički chorizo?

by Lana Biželj

02.05.2021.

Ako nešto volimo, to je iz tradicionalne mesne opcije jela napraviti vege izvedenicu.

Osim što je zdravija za planet, bolja je i za naš organizam, pa svakako, čak i ako jedete meso trenutačno, pokušajte uvesti nekoliko vegetarijanskih obroka tjedno u svoju prehranu. Jamčimo vam, što dublje ulazite i istražujete, više ćete mogućnosti vidjeti i lakše se osjećati. Do tada, a i nakon što se odlučite na redukciju mesa, mi ćemo biti tu kako bismo vam pobudili inspiraciju za genijalnim jelima. Chorizo je inače tradicionalna vrsta suhe kobasice (u Španjolskoj i Meksiku – različite su) koja se dodaje u jela kako bi poprimila određeni okus, a Meksikanci to rade vrlo specifično. Danas rekreiramo vegetarijansku izvedenicu ovog ukusnog jela koje možete poslužiti na kućnim druženjima.

Sastojci:
1 tofu
250 g gljiva, sitno nasjeckanih
6 chili guajillo, krupnije narezanih (imate ih za kupiti u specijaliziranim trgovinama ili online)
2 sušena chilija ancho
4 chilija de arbol
4 češnja češnjaka
1 žličica origana
½ žličice kima
2 klinčića
1 žličica crvene paprike
½ žličice korijandra
¼ čaše jabučnog octa
biljno ulje

Pripremu pogledajte u videu.

Foto: Pexels