Uspostavite kontrolu nad svojim mislima pomoću jednostavne mindfulness metode

by | 5 ožujka, 2022
meditacija za tjeskobu

Malo tko trenutačno ne osjeća nalete intenzivne anksioznosti, tuge i straha. U vremenu kad u našem susjedstvu bukti rat, i to nakon što smo prethodne dvije godine proveli u strahu zbog pandemije i potresa, ovi su osjećaji tjeskobe očekivani i normalni.

Ako u ovim trenucima ne znate kako stati na kraj svojim negativnim mislima ili vas vijesti koje pregledavate ispunjavaju beznađem, u ovom tekstu pronaći ćete nekoliko savjeta koji vam mogu biti od pomoći. U nastavku vam pak donosimo jednostavnu mindfulness metodu koju je snimila Dubravka Fazlić, savjetodavna terapeutkinja i mindfulness trenerica.

Uspostavite kontrolu nad svojim mislima

 

 

Ova jednostavna mindfulness metoda vraća nas u sadašnji trenutak. Cilj ove metode jest da svoj fokus s misli preusmjerimo na osjetila kako bismo izbjegli cijeli niz anksioznih i ometajućih misli. Usmjeravamo svoj fokus na osjetila i to nas dovodi u sadašnji trenutak dok brojanjem svome umu dajemo zadatak, jer on voli zadatke, pa naše misli nisu toliko invazivne i glasne.

Pročitajte: Bodyscan meditacija pomoću koje ćete se povezati sa svojim tijelom

Više o Dubravki Fazlić, savjetodavnoj terapeutici i mindfulness trenerici te edukacijama koje održava pročitajte na www.dubravkafazlic.com

Foto: PeopleImages/iStock/Getty Images Plus