U potrazi ste za rajem? Ne tražite dalje od ove kuće u Samoboru

Mjesto s kojeg nećete htjeti otići, vjerujte nam!

by | 30 lipnja, 2021
greenmoon house samobor

U potrazi za lokacijom snimanja naslovnice srpanjskog broja časopisa Ljepota&zdravlje, jedno nam je imanje nedaleko od Zagreba već pri prvom pogledu na fotografije oduzelo dah. Da smo na dobrom putu otkrila je jedna od prvih rečenica koju nam je preko telefona uputio vlasnik, a koja je otprilike glasila: “Kada dođete ovdje, nećete htjeti otići”.

Upravo se potonje i dogodilo. Nakon kruženja vijugavim cestama koje presijecaju zelene brežuljke samoborskog kraja, na samom vrhu brdašca u selu Klake dočekala nas je vila Greenmoon, elegantna kuća smještena uz sami rub Parka prirode Žumberak. Dok je Park prirode s gornje strane i njegova zelena zaštita od vrućina čini idealnom za sve one koji traže privatnost i osamu, panoramski pogled s njezine prednje strane čini je mjestom kao iz snova. S obzirom na to da pogled koji “puca” s proplanka na kojem se nalazi vila uključuje i utvrdu Okić, vlasnik nam uz čašu domaćeg vina netom pristiglog iz sela nakon snimanja objašnjava legendu koja kaže da je upravo utvrda Okić jedno od uzvišenja na kojima se palila baklja upozorenja o napadu neprijatelja. Prema legendi, od Medvednice su se preko Okića baklje za uzbunu palile na uzvišenim utvrdama sve do Sinja, do kojeg je ovim putem upozorenje stiglo za 45 minuta. Bila ovo istina ili ne, slušati o ovom kraju uz pogled koji “puca” na tri strane svijeta bilo je pravo zadovoljstvo koje je bilo teško privesti kraju.

greenmoon house samobor

Inače, vilu Greenmoon vlasnik Danijel je, kako nam kaže, napravio za sebe da bi se maknuo iz grada, no jednom kad ju je ponudio za najam turistima, teško sâm pronalazi slobodan termin da u njoj boravi. Vila se iznajmljuje na najmanje tjedan dana, a od grada Samobora udaljena je sedam kilometara. U njoj se komotno može smjestiti 10 osoba, pa je tako u prizemlju ove s ukusom uređene vile dnevni boravak, opremljena kuhinja s blagovaonicom, kupaonica i terasa s panoramskim pogledom. Na prvom katu nalaze se tri spavaće sobe s terasama i jedna kupaona, a vila ima i podrum u kojem se nalaze sauna, kupaona, soba za druženje, vinski hladnjak i natkrivena terasa. Bazen s hidromasažom smješten na proplanku, u prostranom dvorištu, vanjski jacuzzi, stolni tenis, stolni nogomet, mini nogomet i dječje igralište dodatan su sadržaj zahvaljujući kojem će boravak ovdje biti sve samo ne monoton.

greenmoon house samobor

Nakon što smo u vili Greenmoon proveli jedan radni, no ujedno i jako lijep dan, te smo na njezinoj terasi dočekali i zalazak sunca (pogađate, čaroban!), apsolutno smo uvjereni u to da bi nas, svim izletima koje nudi žumberački kraj usprkos, nešto teško moglo natjerati da se pomaknemo s ovog zelenog brežuljka i vratimo na užurbane ulice Zagreba. Vila Greenmoon uistinu je jedan malen, no očaravajuć komadić raja u kojem su istinsko opuštanje, punjenje baterija i odmak od svakodnevice zajamčeni.

Više fotografija, kao i fotografije interijera vile Greenmoon možete pronaći ovdje, dok se kontakti za rezervaciju nalaze na Instagram profilu vile. Atmosferu sa snimanja srpanjske naslovnice Ljepote&zdravlja možete pogledati ovdje.

greenmoon house samobor

Foto: Privatna fotografija