Ova viralna tjestenina Meghan Markle iz jedne posude puna je proteina, vlakana i željeza


Meghan Markle u svojoj je novoj emisiji podijelila brzi recept za tjesteninu “iz jednog lonca”, a gastroblogerica Sarah Cobacho oduševila je pratitelje vlastitom verzijom.
Glumica i britanska princeza Meghan Markle trenutačno je glavna tema razgovora na društvenim mrežama – naime, njezina lifestyle emisija “With love, Meghan”, početkom je mjeseca stigla na Netflix i naišla na većinom negativne reakcije publike.
Meghan je u ovoj emisiji gledateljima dala uvid u svoj život – otkrila je kako provodi dane, što ju veseli te podijelila svoje omiljene recepte.
Jedan od tih recepata bila je i tjestenina s raznim povrćem, koju je pripremila koristeći samo jednu posudu. Ovaj recept podijelio je mišljenja publike – neki tvrde da je jedini ispravni način za pripremanje tjestenine onaj tradicionalni, gdje se ona kuha u posebnoj posudi, dok drugi smatraju da je ovo odličan način za uštedjeti vrijeme i energiju kod kuhanja.
Tjestenina Meghan Markle obogaćena proteinima
U svakom slučaju, recepti Meghan Markle zaludjeli su internet, a gastroblogerica Sarah Cobacho, koja stoji iza stranice Plantbaes i istoimenog Instagram profila, podijelila je vlastitu verziju ovog recepta. Sarah je originalni recept obogatila proteinima te ga učinila savršenim brzim ručkom.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 2 lista blitve (stabljike i listovi odvojeni i sitno nasjeckani)
- 2 lista kelja (stapke i listovi odvojeni i sitno nasjeckani)
- 300 g cherry rajčica
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 200 g suhih špageta od pira
- limunova korica
- 1/2 šalice rukole
- 1/2 žličice crvenog chilija
- 2 žlice parmezana
- sol
- bosiljak
Upute:
- U veliki lonac na srednje jakoj temperaturi dodajte maslinovo ulje, rajčice, češnjak, nasjeckanu blitvu, stabljike kelja, prstohvat soli, koricu limuna i suhu tjesteninu. Prelijte s 3 i pol šalice kipuće vode. Kuhajte poklopljeno 5 minuta uz povremeno miješanje.
- Dodajte listove blitve, kelj i listiće crvenog chilija. Promiješajte zato da se prožme. Kuhajte još 3-4 minute i provjerite je li tjestenina potpuno kuhana. Umiješajte parmezan.
- Posipajte i završite s listićima morske soli i listićem bosiljka.




