Sudjelujte u besplatnom veganskom izazovu uz mentore nutricioniste koji će vam slagati prehranu

by | 23 ožujka, 2021

U moru svih loših stvari koje se događaju u proteklih godinu dana, dobro je svakako to da su se mnogi uspjeli više posvetiti svome zdravlju, a u konačnici i onome planeta.

Jedna od pozitivnih stvari koja nam se nameće sada je i Super Izazov 22, projekt Udruge Pobjede, osječke udruge za zaštitu i promicanje prava životinja. Super Izazov 22 nastao je po uzoru na Challenge 22, projekt Izraelske organizacije Animals Now, koja nam je bila partner u pokretanju Izazova za Hrvatsku. Izazov sudionicima/ama nudi besplatni on-line okvir za isprobati veganstvo tijekom 22 dana. Više od 420.000 ljudi iz cijelog svijeta sudjelovalo je u izazovu od njegovog pokretanja u ožujku 2014. Dok se slični programi širom svijeta temelje na veganskim “starter setovima” i e-mail vodičima, Super Izazov 22 je interaktivni program koji nudi jedinstvenu kombinaciju podrške u grupi i osobnog mentorstva.

Kako funkcionira?

Facebook: svaki se sudionik pridruži tajnoj Facebook grupi koja sudionicima omogućuje dijeljenje svog iskustva i učenje jedni od drugih.

Iskusni tim: grupu vode/mentoriraju iskusni volonteri/ke vegani/ke – kulinarski stručnjaci, roditelji, studenti i dugogodišnji vegani. Uz grupnu podršku, sudionicima se može dodijeliti osobni mentor kako biste dobili prostor za pitati i dijeliti privatno.

Registrirani nutricionisti/kinje (dijetetičari/ke): program nadgledaju certificirani nutricionisti/kinje koji/e daju prehrambene savjete.

Strukturiran program: svakog dana sudionici/ce dobivaju mali zadatak. Do kraja izazova, sudionici su opremljeni nutricionističkim informacijama, kulinarskim savjetima i receptima koji im omogućuju održavanje zdravog i ukusnog veganskog načina života.

I ono najbolje – potpuno je besplatno, a možete se prijaviti na ovom linku.

Foto: Unsplash