Ova slojevita frizura “podiže” svaku dužinu kose i prilagođava se svakom obliku lica

Novi look stiže iz Južne Koreje

by | 6 rujna, 2023
Što je hush cut

Takozvani hush cut je sjajna ideja za novi jesenski izgled. Ova se elegantna frizura jednostavno održava, pogodna je za svaku teksturu kose i pristaje svakom obliku lica.

Na Instagram i TikTok profilima u Aziji ova je frizura moderna već neko vrijeme, a sad se njezina popularnost prelila iz Južne Koreje, odakle potječe, sve do Zapada zahvaljujući njezinoj sposobnosti da doda lepršavost i volumen kosi.

S više od 70 milijuna pregleda na TikToku, njegova popularnost raste. Kako biste dobili novu ideju za vašu jesensku frizuru, istražili smo sve o novom frizerskom trendu čija popularnost ne jenjava.

Što je hush frizura?

Kao što smo već pisali, ove jeseni dominirat će šiške i slojevite frizure, poput fox cuta, a takozvana hush frizura spaja ta dva trenda. Izraz “hush”, odnosno tiho, odnosi se na nenametljivu, suzdržanu eleganciju ove frizure.

Hush cut je mekana, slojevita frizura koja se gotovo uvijek kombinira s wispy ili zavjesa šiškama ili barem kraćim slojevima koji uokviruju lice. Dakle, ključni element je obilje mekih, gotovo neprimjetnih, slojeva koji se provlače kroz kosu i daju frizuri lepršavost i volumen.

Pročitajte: 10 najboljih šampona za tanku kosu bez volumena

Kome najljepše pristaje?

Ono zbog čega je ova frizura posebna i univerzalno laskava je činjenica da ne postoji formula za šišanje. Ona je krajnje prilagodljiva vašoj dužini i teksturi kose – bilo da imate gustu i kovrčavu ili ravnu i tanku kosu – kao i obliku lica. Frizer je prilagođava vašoj teksturi kose, a šišanjem slojeva uz lice naglašava ona područja koja želite staknuti.

Kako je stilizirati?

Kad je kosa ošišana slojevito, njezin pokret i forma su prirodni, što znači da se ne morate previse truditi oko stiliziranja ove frizure. To hush cut čini savršenim odabirom za svakoga tko želi izgled fantastično bez puno uloženog truda. Idealna je opcija za koji žele ove jeseni osvježiti svoje izgled bez drastičnog šišanja.

Hush cut inspiracija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Libby George (@lib_george)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justine Soranzo (@justinesoranzo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoyeon (@hoooooyeony)

Pročitajte: Ove jeseni stiže nam sofisticirana verzija “wolf” frizure

Foto: @hoooooyeony