Najbolje frizure za gustu i oštru kosu koje doprinose vašem veličanstvenom volumenu

Zaljubite se ponovno u svoju prirodnu ljepotu kose

by | 4 studenoga, 2022
Najbolje frizure za neukrotivu i bujnu kosu

Kad imate neposlušnu, gustu kosu teške teksture, može biti teško pronaći frizuru koja je laka za održavanje i čije stiliziranje ne oduzima puno vremena u jutarnjem beauty ritualu. Bujna kosa s puno volumena obično je prirodno valovita ili kovrčava, što može dodatno otežati ili suziti izbor frizura.

Ipak, to ne mora nužno biti tako. Svoj gusti konjski rep ili voluminoznu punđu možete ukrotiti elegantnim i modernim odabirom frizure – kraće ili duže kose – trik je u “pametnom“ šišanju kojim se stanjuje pretjerani volumen.

Najbolje frizure za gustu kosu

Pixie

Što su slojevi kose tanji i dulji, to će vaša pixie frizura izgledati manje “pufasto”. Frizura seže skroz do ušiju te ima kratak i upečatljiv undercut na potiljku. Dopustite da prirodna težina vaše kose obavi posao za vas tako što ćete je počešljati na jednu stranu ili je jednostavno ležerno razbarušite preko čela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anh Co Tran (@anhcotran)

Pročitajte: Najpopularnije jesenske frizure zbog kojih posežemo za škarama

Teksturirani bob

Ako je vaša kosa prirodno bujna i valovita, tupo odrezani teksturirani ili valoviti bob može biti fantastično rješenje. Višak volumena kose “oduzima” se postupnim stanjivanjem pramenova, počevši nekoliko centimetara uz tjeme, nastavljajući do vrhova.

Ravni bob

S druge strane, možete odabrati elegantan, ravni bob koji seže tik ispod brade. Gustoća i težina kose uklanjaju se iznutra, pametnim šišanjem i stanjivanjem pramenova kose, tako da se dobije laskavi oblik boba umjesto zastrašujućeg trokuta.

Pročitajte: Frizure koje će vam sjajno pristajati ako imate okruglo lice

Lob

Za one koje ne žele puno kratiti kosu laskav odabir je lob, odnosno duža verzija boba. Mekani, slojevito ošišani i stanjeni pramenovi, koji padaju tik na ili malo ispod ramena, odlična su dužina kose kad se mučite s viškom volumena.

Duga kosa

Preferirate li frizuru koja je jednostavna za održavanje, slojevito ošišana duga (ili poluduga) kosa može fantastično ukrotiti i minimizirati volumen bez pretjerane potrebe za stiliziranjem. Frizura ošišana u dugim, stepenastim slojevima gustoj kosi vraća pokret i čini vašu kosu lepršavijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Aldridge (@lilyaldridge)

Pročitajte: Znatiželjni kakve će se frizure nositi dogodine? Donosimo najzanimljiviji pregled s modnih revija

Blunt šiške

Takozvane blunt bangs šiške su u punom smislu riječi – ravnog i naglog reza – a čija dužina ovisi o vašem obliku lica. Što deblje, to bolje, pogotovo ako vam je kosa ravna, dok će valovita kosa zahtijevati više njege i stiliziranja kako bi zadržala željeni izgled. Ovim stilom šiški možete “podići“ bilo koju frizuru, od kratkog boba do duge kose.

Pročitajte: Vaša je kosa suha i oštećena? Pronašli smo 10 šampona koji će spasiti vaše vlasi

Foto: Instagram