Kovrčava kosa zahtijeva posebnu njegu, a ovi proizvodi pomoći će joj da izgleda savršeno

by | 27 svibnja, 2020

Kad je riječ o kovrčavoj kosi, danas nam je poznato kako je riječ o jednom od najzahtjevnijih tipova kose koji sa sobom povlači posebnu njegu. Zbog svoje strukture vlasi, kovrčava je kosa podložnija isušivanju, i to je posebno vidljivo na vrhovima jer se prirodne masnoće ne mogu ravnomjerno rasporediti po cijeloj dužini vlasi.

Termičko ravnanje kovrčave kose zbog navedenog bi trebalo biti zabranjeno, kao i korištenje proizvoda sa sulfatima i parabenima jer su oni vrlo agresivni za kosiu čija je vlas već izlomljena i čiji je površinski sloj kutikule oslabljen. S time na umu, kovrčavu je kosu potrebno hidratizirati, ali i pripaziti da je pranje kose svedeno na minimum.

Ovisno o tipu kovrčave kose, mnoge su žene prigrlile nekoliko čestih savjeta. Primjerice, stavljanje seruma namijenjenog kovrčavoj kosi dok je još mokra te puštanje da se osuši do oko 70 % prije uporabe sušila. Tu je i popularna metoda sušenja s pamučnom majicom, u koju ćete zamotati mokru kosu i pustiti je da se većinski osuši na ovaj način (pamuk je ubrzava proces sušenja jer upija višak vode), kao i izbjegavanje korištenja preparata protiv takozvanog frizza koji nisu namijenjeni kovrčavoj kosi. Još jedan savjet je zamijeniti klasični regenerator hranjivom maskom za kovrčavu kosu čiji se učinak može intenzivirati ako je ostavite preko noći, a tu je i pranje kose s regeneratorom umjesto s klasičnim šamponom.

Koja god vam metoda odgovarala, kad je riječ o kovrčavoj kosi najbitnije je koristiti proizvode namijenjene isključivo kovrčavoj kosi i blage formule, izbjegavati prečesto pranje kose, šamponirati samo tjeme, a regenerator koristiti na vrhovima, koristiti hidratantne maske te kosu sušiti na zraku, a ako se koristi sušilo, upotrijebiti difuzor.

Kad je riječ o proizvodima za kovrčavu kosu, ne možemo ne spomenuti Salon Premium, tvrtku koja u svom asortimanu namijenjenom profesionalcima nudi Curl – liniju specifičnih proizvoda dizajniranih za njegu kovrčave i valovite kose. Riječ je o inovativnim proizvodima koji daju kosi zdrav, definiran i glamurozan izgled od čišćenja do završnog looka. Među njima izdvajamo nekoliko proizvoda koji bi mogli koristiti kovrčavoj kosi.

Curl Shampoo (99 kn)
Šampon obogaćen biljnim uljima zahvaljujući kojem će kosa biti više elastična i čvršća. Nježno čisti, osigurava hidrataciju i mekoću bez da kosu oteža. Bez SLS-a. Šampon sadrži ekstrakt bambusa koji njeguje, definira i daje elastičnost, dok avokado i maslinovo ulje hidratiziraju i čine kosu mekšom. Ekstrakti iz lanenih i chia sjemenki oživljavaju kosu, daju hidrataciju i sjaj.

Curl Conditioner (75 kn)
Regenerator za kovrčavu i valovitu kosu čija baršunasta tekstura čini kosu mekšom i sjajnijom. Sadrži ekstrakt bambusa, koji zahvaljujući svojim svojstvima pomaže u zaštiti kose od dehidracije, pritom kontrolirajući kovrče.

Curl Spray (125 kn)
Osvježavajući sprej za kovrčavu i valovitu kosu obogaćen Curl Complexom koji revitalizira valove i strukturu kose, održava i stvara prirodni oblik kovrče dajući joj posebnu hidrataciju i sjaj.

Curl Sheet maska (120 kn)
Kapica s maskom za jednokratnu uporabu koja sadrži poseban tretman za kovrčavu i valovitu kosu. Pomoću topline olakšava apsorpciju aktivnih sastojaka, za neposredan i učinkovit rezultat. Formula je obogaćena s biljnim uljima avokada i maslinovog ulja, koji će nahraniti kosu i hidratizirati kovrče te ekstrakt bambusa koji će poboljšati otpornost i fleksibilnost vlakana.

Foto: Unsplash, PR