Jeste li za slatki sladoled od maslinovog ulja? Imamo recept!

Neobična kombinacija tvori savršen okus sladoleda

by | 11 travnja, 2022
Sladoled vanilija s maslinovim uljem

Istraživanja pokazuju da različiti osjeti okusa (slano, slatko, ljuto) bolje zadovoljavaju apetit od jednog dominantnog okusa. Ovo jelo, nadahnuto Iron Chefom Mariom Batalijem i njegovim njujorškim restoranom Babbo temelji se upravo na tom principu, suprotstavljajući glatku slatkoću sladoleda od vanilije s hrskavom morskom soli i bogatim, začinskim notama ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Kombinacija je elegantna i neobično izaziva ovisnost – a mala zdjelica će zadovoljiti i sladokusce koji paze na prehranu – riječ je o desertu koji ima manje od 300 kalorija. Uz to, maslinovo ulje sadrži mnoge zdravstvene prednosti, kao što su protuupalna svojstva i puno antioksidanasa te može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti. Za razliku od kupovnih sladoleda s niskim udjelom masti prepunih aditiva, ovaj ima 7 grama masti. Kao da vam je potreban izgovor!

Sastojci:

2 kuglice sladoleda od vanilije

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
prstohvat morske soli
indijski oraščići (prema želji)

Priprema:

Kuglice sladoleda stavite u posudu, prelijte maslinovim uljem i obilnim prstohvatom soli. Po vrhu posipajte šaku indijskih oraščića (ako ih koristite). I to je to!

Foto: mariha-kitchen/iStock/Getty Images Plus