Retrogradni Merkur u Biku je počeo. Trebamo li se bojati?

by | 25 travnja, 2023
Retrogradni Merkur u Biku

Retrogradni Merkur u Biku započeo je prije nekoliko dana, a kako će ovo kretanje ozloglašenog planeta utjecati na nas u nadolazećem periodu, donosimo u nastavku.

Retrogradni Merkur je astrološki fenomen kad se planet Merkur, sa stajališta Zemlje, kreće u suprotnome smjeru. Ovo se obično događa oko tri puta godišnje i traje oko tri tjedna. Aktualni retrogradni ciklus Merkura traje od 20. travnja do 15. svibnja. Najmanji planet u Sunčevom sustavu bit će u sazviježđu Bika.

Koliko je strašan retrogradni Merkur u Biku?

U astrologiji se retrogradni Merkur smatra nesretnim periodom za započinjanje novog posla, potpisivanje važnih dokumenata, putovanja, kupovinu elektronike i komunikacijske opreme jer ovo vrijeme može stvoriti nestabilnost i poteškoće u komunikaciji. Također, može doći do “buke u komunikacijskom kanalu”, kašnjenja i tehničkih problema.

Međutim, energija retrogradnog Merkura može biti korisna. Primjerice, ovaj period pogodan je za rješavanje zaostalih problema, reviziju planova i traženje alternativnih rješenja za poznate zadatke. Osim toga, period kad se Merkur počinje kretati unatrag pogodan je za rad na unutrašnjem svijetu i emocijama.

Općenito, takav astronomski fenomen nije isključivo pozitivan ili negativan. Dakle, negativne etikete koje se stavljaju na retrogradni Merkur nisu jedini fokus. Ako znate karakteristike sljedećeg preokreta, onda to možete iskoristiti u svoju korist. Glavno je da budete strpljiviji, pažljiviji i spremni za iznenađenja tijekom ovog perioda.

Retrogradni Merkur u Biku

Merkur u Biku u travnju 2023.: zašto je ovaj period poseban i kako se ponašati

Sezona Bika u astrologiji počinje 20. travnja i završava 20. svibnja. Glavne karakteristike ovog zemljanog znaka jesu stabilnost, pouzdanost i strpljenje.

Također, u karakteristikama se često primjećuje da Bik cijeni udobnost, kvalitetnu hranu, lijepe stvari i lijep dom. Ljudi rođeni u ovom periodu vrijedni su i uporni u postizanju svojih ciljeva. Oni znaju kako postići uspjeh, ali mogu biti skloni inerciji i ne vole brze promjene. Pripadnost elementu Zemlje govori o realnom pogledu na život (održivom), praktičnosti i fokusiranosti na materijalni svijet.

Sve ove kvalitete ukazuju na to da će se, dok je retrogradni Merkur u znaku Bika, drastično povećati šanse za sklapanje zanimljivih poznanstava, kao i za stjecanje pouzdanih prijatelja, romantičnog partnera ili partnera na poslu. Postojat će i sklonost ka stabilnosti – nećete željeti nikakve promjene u životu i ponašanju. S jedne strane, to je dobro jer će doći do saznanja da je sve u redu, a prethodne brige oko inercije i neuspjeha su preuveličane. S druge strane, takvo raspoloženje može obeshrabriti želju za borbom za snove – drugim riječima, motivacija da se nešto napravi će nestati.

Još jedna kvaka retrogradnog Merkura u Biku je to da odražava praktičnost i financijsku stabilnost zemljanog znaka. Obrnuti tijek planeta unijet će izvjesnu nestabilnost kad je riječ o materijalnim stvarima, tako da će ovoga puta biti teže raditi planove vezane za zaradu i donositi odluke koje će biti povezane s investicijama, velikim kupovinama i prodajama. Ako je moguće, bolje ih je prenijeti na drugu polovicu svibnja – kad se Merkur vraća u direktno kretanje.

Ali neće sve biti tako tužno po pitanju novca. Retrogradni Merkur u Biku period je za ponovno razmatranje budžeta, vrijednosti i prioriteta. Takvo ponovno pokretanje bit će odlična osnova za daljnje akcije na poboljšanju financijske situacije.

Predstojeći retrogradni Merkur bit će izazov za financijsku stabilnost, ali će donijeti i ideje za nove mogućnosti i preispitivanje. Oni koji iskoriste ovu šansu sigurno će popraviti svoju situaciju.

Ključna stvar koju treba zapamtiti jest da tijekom ovog perioda morate biti pažljiviji u vezi s novcem, uključujući izbjegavanje rizičnih ulaganja i donošenje odluka tek nakon temeljnog razumijevanja. U tom slučaju ovaj astrodogađaj definitivno neće pogoditi novčanik i raspoloženje.

Pročitajte: Mjesečni horoskop za travanj 2023. donosi nam astrologinja

Foto: Tanya Syrytsyna/iStock / Getty Images Plus