Ako trebate inspiraciju za nove recepte, ova nova značajka na Snapchatu će vam se jako svidjeti

Jednostavno skenirajte sastojke i dobijete recepte!

by | 26 studenoga, 2021
Snapchat ima novu značajku skeniranja hrane za recepte

Oni koji vole kuhati, ali im nekada treba inspiracije i ne stignu popisivati sve stvari koje imaju u hladnjaku kako bi pronašli recepte na internetu, sada su došli na svoje. Kuhari, i novopečeni i iskusni sada mogu koristiti Snapchat za skeniranje sastojaka i pronalaženje recepata. Kako se ovoga nitko prije nije sjetio?

Odabir recepta je sada lakši zahvaljujući Snapchatovoj novoj funkciji skeniranja hrane. Svaki mjesec više od 170 milijuna korisnika Snapchata koristi značajku “Scan” za identifikaciju pasmina pasa, biljaka i drveća, boca vina i još mnogo toga – a sada mogu skenirati stvarne sastojke hrane kako bi pronašli recepte.

Pročitajte više… Imamo recept za ukusan domaći tortilja čips

Snapchat se udružio s poznatim kulinarskim portalom Allrecipes kako bi pomogao kućnim kuharima da pronađu recepte na temelju sastojaka koje imaju pri ruci.

Sve što trebate učiniti je staviti sastojak na ravnu površinu, otvoriti glavni zaslon Snapchat kamere, usmjeriti kameru na hranu i kliknuti “Scan”. Značajka skeniranja će odmah predložiti do pet recepata s portala! Još ne prepoznaje tekućine ili pakiranu hranu, pa će sastojke trebati raspakirati za najbolje iskustvo skeniranja. No, vjerojatno će se i to uskoro promijeniti.

Pročitajte više… Jednostavan recept za domaći instant miks zobene kaše

Ovo će sigurno jako puno pomoći roditeljima, novim kuharima, studentima i svima drugima koji imaju sastojke u hladnjaku s kojima nisu baš sigurni što učiniti – a ne sumnjamo da će se i konkurentske društvene mreže nečeg sličnog.

 

Foto: monkeybusinessimages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images