Imamo recept za ukusan domaći tortilja čips

Osim što nemaju previše soli i ulja i možete ih prilagoditi svome ukusu, ne bacate ostatke hrane

by | 22 studenoga, 2021
Domaći tortilja čips

Ako ste imalo poput naše redakcije, zapečene tortilje rade se barem jednom mjesečno. Isto tako, ono što se tada događa je to da nam uvijek ostanu barem jedna ili dvije nepotrošene gotove tortilje.

Da ne bi “čamile” u hladnjaku prije nego što priznamo poraz i bacimo ih u otpad, tražili smo dugo kako ih iskoristiti i otkad smo konačno isprobali nekoliko recepata, pronašli smo ovaj zbog kojeg priželjkujemo “tortilju viška”.

Riječ je o domaćem tortilja čipsu, koji nema puno soli, niti ulja, i odličnog je okusa! Ako imate druženje, možete ih pripremiti i više – po želji.

Sastojci:

2 meksičke kukuruzne tortilje (ili one koje vi koristite)

2 žličice ulja ili ulje u spreju

češnjak u granulama

luk u granulama

sol

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Tortilje narežite na trokutiće (možete zarezati kao pizzu, ili koristiti kuhinjske škare koje ste prethodno dezinficirali).

2. Trokutiće poslažite na papir za pečenje koji ste stavili na lim te kistom premažite s malo ulja. Posolite, dodajte češnjak i luk u granulama te soli po želji, a ako želite, možete još dodati i mljevene crvene paprike.

3. Kad se pećnica zagrijala, sve stavite unutra na 8 do 10 minuta. Iako često za domaći čips savjetuju da se vrata pećnice ostave odškrinuta, ovaj put to ne morate činiti – ispast će dovoljno hrskavi. Dobar tek!

 

Foto: iStock/Getty Images Plus via Getty Images