
Dva korisna recepta gotova za pola sata s mnoštvom okusa i proteina
Prije svega, treba zaboraviti na rigorozne dijete, raznorazne napitke ili čarobne tablete. Ništa od toga neće stvarno sto posto pomoći želimo li li...
Uvijek dođe faza kad nam se baš nikako ne da paliti štednjak, no u vrijeme velikih vrućina, ta faza preraste u razdoblje. Umjesto da jedete samo kruh s namazom ili grickate bilo što u hladnjaku, pripremite si ovu ukusnu salatu koju možete jesti zasebno, ili s ostacima ručka od dana prije. Pripremila ju je poznata kuharica Cassie Best za BBC Good Food, a mi je stalno radimo ljeti. Jednostavna je i nevjerojatno ukusna!
Sastojci:
400 g crnoga graha, ocijeđenog
2 velike šake listova baby špinata, grubo nasjeckanih
500 g cherry rajčica
4-5 crnih maslina
½ salatnog rastavca, prepolovljeno uzdužno, sjemenke izvađene i narezane pod kutom
1 mango, oguljen i nasjeckan na kockice
1 veća glavica crvenog luka, prepolovljena i sitno narezana
6-8 rotkvica, narezanih popola
2 avokada, oguljena i narezana na ploške
100 g fete, izmrvljene
šaka začinskog bilja
Za preljev:
šaka metvice
prstohvat korijandra
lagana šaka bosiljka
1 masni zeleni chili, bez sjemenki i nasjeckani (možete i izostaviti ako ne volite ljutkasto!
1 mali češanj češnjaka
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ili ulja repice
2 limete, očišćene od korice i ocijeđene u soku
2 žlice bijelog vinskog octa
2 žličice meda
Priprema:
Foto: Unsplash