POTOPITE ORAŠASTE PLODOVE U VODU PRIJE KONZUMACIJE i nećete imati problema s neugodnim napuhavanjem

by | 8 listopada, 2017
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije, potopite ih u vodu.

Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, a prije svega, teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju, a vi bez problema uživate u odličnim namirnicama.

Potrebno vam je:

  • – 4 čaše neslanih orašastih plodova po izboru
  • – 1-2 žlice soli
  • – filtrirana voda

Priprema:

Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak, možete ih staviti u pećnicu na najnižu temperaturu.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: NET.HR