Ponoćno crna – boja kose koja polako, ali sigurno osvaja svijet

by | 22 veljače, 2023
hit boja kose 2023

Od goth glama koji nam je donijela serija Wednesday, pa do vampirskog make-upa koji se najavljuje kao hit 2023. godine – najnoviji trendovi ljepote zahtijevaju da se prepustite svojoj mračnoj strani. Ponoćno crna boja kose sasvim se uklapa u ovaj trend.

Postoji nešto izuzetno elegantno i sofisticirano u tamnoj nijansi kose. Dovoljno je da pogledate fotografije Katy Perry, Dua Lipe, Kylie Jenner… Žene su ovo koje se uvijek nekako vraćaju tamnim nijansama. Stilisti za 2023. godinu najavljuju povratak crne boje, vrlo slične onima koje su vladale 90-ih godina zahvaljujući grunge stilu. Samo, u 2023. godini, ova boja je za nijansu sofisticiranija i sjajnija – ponoćno crna boja kose.

Ponoćno crna: Kakva je to točno boja kose?

Vjerojatno ste primijetili da se sve više plavuša i žena svijetle boje kose (poput Emme Chamberlain i Olivije Cooke) odlučuje za transformaciju u crnu boju. Stilisti poručuju da nas ne bi trebalo iznenaditi ako ovaj trend potraje.

Ako pogledate paletu svih različitih varijacija crne, ponoćno crna bila bi najtamnija moguća nijansa hladnih tonova, s blagom naznakom plavog odsjaja. Upravo ovaj plavi podton daje luksuznu refleksiju ovoj boji kose. Ova specifična boja kombinira se sa završnom obradom visokog sjaja kako bi upotpunila dubok crni ton i izgledala elegantno i besprijekorno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)

Kome stoji ponoćno crna boja kose?

Kao i svaka ekstremna boja kose, ponoćno crna na nekima će djelovati upadljivije nego na drugima, a sve ovisi o podtonu tena. Najdramatičniji izgled mogu očekivati žene s hladnim podtonom kože, a suptilniji, mekši izgled one s toplijim tonovima kože.

Što trebate znati o ponoćno crnoj boji kose?

Ako razmišljate o testiranju ovog trenda na sebi, imate sreće – dramatičnu nijansu ponoćno crne općenito je prilično lako postići. Međutim, ako ste netko tko brzo mijenja boje kose, onda ona možda i nije najbolje rješenje. Zašto? Poslije nje će biti prilično teško postići svjetlije nijanse na kosi. Naravno, uvijek je preporuka da bojenje ne isprobavate sami kod kuće već da se prepustite u ruke stručnjaka. Također, imate li prirodno svijetlu do srednjetamnu kosu, možda će vam trebati nekoliko bojenja da biste postigli pun efekt ponoćno crne.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli (っ◔◡◔)っ ♥ Amelia ♥ (@ameliagray)

Kako njegovati ponoćno crnu kosu?

Jedna od prednosti izbora ovako tamne boje je to što je održavanje nakon bojenja lakše nego da imate svijetle nijanse. Ona se čak i ne ispire lako, ali ako ste prirodno svijetli, morat ćete redovito na bojenje jer će se izrast prilično vidjeti.

Za njegu ponoćno crne boje dovoljan je bilo koji šampon bez parabena i sulfata. Ako se pak ova boja ne uklapa u vaš stil, ne brinite se, postoji još zanimljivih hit boja kose u 2023. o kojima smo vam pisali.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charli (@charli_xcx)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli emma chamberlain (@emmachamberlain)

Foto: Instagram