Ovo su 3 najbolja sastojka za pomlađivanje koja možete tražiti u kremi za lice

Zvijezde pomlađivanja

by | 6 travnja, 2023
Kako pronaći dobru kremu za lice

Kupnja kreme za lice nije lagan zadatak. Ona bi trebala optimalno hidrirati vaš ten, pomladiti vašu kožu i njegovati je. Usto, njezina bi formula trebala biti prilagođena vašem tipu ili trenutačnom stanju kože. Bilo bi idealno i kad bi bila oslobođena od nepotrebnih kemijskih molekula kako bi se smanjio rizik od alergijskih reakcija.

Kada sve to uzmete u obzir, ponekad se čini da biste trebale imati diplomu kemičara za odabir dobre kreme na prepunim policama ispunjenima šarenim ambalažama koje pozivaju na kupnju. No usprkos reklamama, odabir kreme ne treba biti kompliciran. Dovoljno je da potražite formule koje sadrže nekoliko dokazano učinkovitih sastojaka koje, sigurni smo, već jako dobro znate.

3 esencijalna sastojka za pomlađivanje u kremama za lice

Kako pronaći dobru kremu za lice

1. Vitamin C

Znamo koliko je vitamin C važan za jačanje vašeg imunološkog sustava, a također je nevjerojatno koristan kao sastojak za pomlađivanje. To je zato što vitamin C (askorbinska kiselina ili L-askorbinska kiselina) djeluje kao snažan antioksidans te pomaže stimulirati proizvodnju kolagena. I jedno i drugo pomaže vašoj koži u borbi protiv znakova starenja.

Suprotstavljajući se slobodnim radikalima, vitamin C pomaže posvijetliti i omekšati vašu kožu te smanjiti fine linije i bore. Pomažući vašem tijelu u produkciji kolagena (koja se s godinama prirodno smanjuje), a čiji manjak pridonosi opuštenoj i naboranoj koži. Vitamin C jednako učinkovito ublažava bore i vraća volumen koži.

2. Retinol

Drugi ključni sastojak u njezi kože protiv starenja jest retinol ili retinoid (koji se izdaje na recept). Ovaj moćan sastojak koji pomlađuje potiče eksfolijaciju kože i prirodnu obnovu stanica, što znači da će ubrzava odbacivanje starih stanica kože, zamjenjujući ih novijima i zdravijima.

Retinol također može pomoći u smanjenju bora i finih linija usporavanjem razgradnje kolagena. A budući da pomaže u odstranjivanju odumrlih stanica kože lica, retinol će također pomoći i u liječenju akni jer potpomaže odčepljivanje pora i oslobađa vas od milija i prištića. Ako vam pak retinoidi nisu opcija, ove prirodne alternative jednako učinkovito ublažavaju bore.

Kako pronaći dobru kremu za lice

3. Hidracija

Samo dobro hidrirana koža može izgledati zdravo i mladoliko. Hidratantne molekule mogu privremeno dodati punoću vašoj koži te smanjiti fine linije i bore, pa su ključne u svakodnevnoj njezi lica.

Uz sastojke koji pomlađuju, poput vitamina C i retinola, vaša bi krema za lice trebala prštati molekulama koje će vašim stanicama dostaviti vlagu. Neki od trenutačno najboljih sastojaka za vlaženje kože koje možete odabrati su: hijaluronska kiselina, propilen glikol, alfa hidroksi kiseline, skvalen, urea, glicerin i aloja.

Pročitajte: Jesu li vlasnice masnog tipa kože sretnice čiji ten sporije stari?

Foto: iStock/Getty Images Plus