10 najboljih seruma s hijaluronskom kiselinom – za sve tipove kože

Za ozbiljno žednu kožu

by | 26 kolovoza, 2022
Serumi s hijaluronom

Kad je riječ o hidraciji kože, malo proizvoda pruža učinkovite rezultate kao što to čine neki od najboljih seruma na bazi hijaluronske kiseline. Iako činjenica da riječ “kiselina” čini 50 posto naziva hijaluronska kiselina, ne dajte se zavarati – ona je pogodna baš za svaki tip kože. Zapravo, hijaluronsku kiselinu prirodno proizvodi naše tijelo, a ta je molekula postala i popularan kozmetički sastojak jer ima moć  zadržavanja do 1000 puta veće težine vode od vlastite.

Nažalost, razina hijaluronske kiseline u našoj koži s godinama opada, pa ako želite sačuvati hidrolipidnu barijeru i povećati razinu hidracije, razmislite o uključivanju nekih od sljedećih proizvoda s hijaluronom u svakodnevnu rutinu njege kože.

Pročitajte: Retinol i hijaluronska kiselina – smiju li ići zajedno?

Kolekcija najboljih seruma s hijaluronskom kiselinom

Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary

Ovaj kultni favorit povoljne cijene iz Ordinarya, uz hijaluronsku kiselinu sadrži i vitamin B5 (poznat i kao pantotenska kiselina) koji pomaže vašoj koži da zadrži vlažnost i smiri upalu. Odličan dvojac za povratak hidracije i blistavosti vašem suhom tenu.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

 

Hyalu B5 Pure Hyaluronic Acid Face Serum, La Roche-Posay

Serum za lice Hyalu B5 ne sadrži jednu, već dvije vrste čiste hijaluronske kiseline — i vitamin B5 — koji zajedničkim snagama intenzivno hidriraju kožu. Ovaj dermatološki serum je pogodan za sve tipove kože, a možete ga koristiti i ako imate osjetljivi ten.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

High Potency Hyaluronic Intensive Hydrating Serum, Perricone MD

Intenzivni hidratantni serum dr. Perriconea spaja hijaluronsku kiselinu s niacinamidom (vitamin B3), sve popularnijim sastojkom za jačanje barijere kože koji pomaže u ublažavanju mrljica i crvenila. Formuli je dodan i DMAE (dimetilaminoetanol) koji pomaže učvrstiti i posvijetliti ten.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Hydrating Hyaluronic Serum, CeraVe

Osim svog glavnog sastojka, CeraVeov hidratantni hijaluronski serum sadrži tri vrste ceramida i vitamin B5 koji pomažu u sprječavanju gubitka vlage, a zauzvrat još više povećavaju razinu hidracije kože. Također može pomoći u ublažavanju crvenila i iritacija, što sve zajedno dovodi do ljepšeg i zdravog tena.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Circular Hydration Serum With Hyaluronic Acid, Dermalogica

Kao što ime sugerira, serum iz Dermalogice nudi hidraciju “punog kruga”. Uključuje hijaluronsku kiselinu za dubinsku hidraciju koja kožu ostavlja mekom i podatnom, ekstrakt algi za dugotrajnu vlažnost i poliglutaminsku kiselinu iz fermentirane soje za jačanje vlastitih prirodnih rezervi hidracije kože.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Professional hijaluron 4H hydrator, Olival

Zahvaljujući kompleksu od čak četiri vrste hijaluronskih kiselina, Olivalov serum prodire u različite slojeve kože vraćajući im vlažnost i mladenačku punoću. Ima moć da zadrži zadobivenu vlagu stvarajući nevidljivu zaštitnu barijeru na površini kože, čime sprječava daljnje isušivanje. Ujedno, štiti kožu i od vanjskih utjecaja te umiruje upalne procese.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Hyaluronic Acid hidratantni serum za lice s hijaluronskom kiselinom, Q+A

Serum za lice s hijaluronskom kiselinom Q+A intenzivno hidrira i održava optimalnu vlažnost kože. Trenutno osvježava i umiruje, a redovitom uporabom povećava čvrstoću kože i zaglađuje linije i sitne bore.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Attivi Puri Hyaluronic Acid + Polyglutammic moisturizing lifting, Collistar

Collistarov koncentrirani serum za lice kombinira četiri različite molekule hijalurona za intenzivnu hidraciju u dubinskim slojevima. Formula je kombinirana s poliglutaminskom kiselinom koja pojačava hidraciju zahvaljujući izvrsnoj sposobnosti zadržavanja vode, a istovremeno usporava razgradnju hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u koži.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Hydro Plumping hidratantni serum s hijaluronskom kiselinom, Catrice

Povoljan za svaki džep, Catriceov hidratantni serum sa 1,5 posto hijaluronske kiseline i vitaminom B5 obećava vlaženje, regeneraciju i zaglađenje kože lica, ostavljajući je svježom, mekom i elastičnom.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Cellular Hyaluron Professional serum, Nivea

Ako vašoj koži nedostaje čvrstoće i elastičnosti, ovo je serum za vas. Nakon prvog nanošenja pruža osjećaj svježe i zategnute kože. Već nakon tjedan dana ten je primjetno čvršći, a linije zaglađenije. Serum kombinira hijaluron s kompleksom hranjivih molekula u formuli koja se može pohvaliti s 98 posto sastojaka prirodnog podrijetla.

Najbolji serumi s hijaluronskom kiselinom

Pročitajte: “Napokon sam pronašla serum koji je u tri tjedna vratio vlagu mojim suhim obrazima”

Foto: Getty Images, PR