Pokrenite se: Uz Hansaplast sigurni u svakom pokretu

by | 16 ožujka, 2023

Poznata je činjenica kako redovita tjelovježba doprinosi cjelokupnom zdravlju uma i tijela. Ona povećava energiju i mišićnu masu, smanjuje rizik od određenih zdravstvenih stanja i pomaže u kontroli težine. Štoviše, poboljšava raspoloženje i omogućuje dulji život. Osim toga, dovodi do povećanja fleksibilnosti i protoka krvi u tijelu.

Bavljenje sportom, osim što je zdravo, nosi sa sobom i neželjene posljedice kao što su sportske ozljede. One su, nažalost, česte, pa čak i neizbježne posljedice sportskog načina života. Ipak, sportske ozljede mogu se prevenirati, uz poduzimanje određenih mjera. Da bi se smanjilo zadobivanje sportskih ozljeda, neophodno je vježbe provoditi kvalitetno i svakodnevno, najmanje 3x tjedno, educirati se o mehanizmima ozljeđivanja, ali i koristiti adekvatnu sportsku zaštitu i njegu. Pokrenite se i zajedno uz Hansaplast zaštitu, korisne savjete i treninge aktivirajte svoje mišiće i zglobove.

S.O.S. za oslabljene zglobove

Hansaplast

U slučaju oslabljenih zglobova, tijekom tjelovježbe i ostalih aktivnosti, potrebno ih je učvrstiti da bi se izbjegle ozbiljnije posljedice. Hansaplast je patentirao inovativne učvrsne zavoje za zglob ruke i koljeno koji stanu u svaku sportsku torbu, a pouzdano sprječavaju bolove u mišićima i zglobovima. Hansaplast učvrsni zavoj za koljeno osmišljen je za ukočeno, slabo ili ozlijeđeno koljeno. Njegov anatomski oblik omogućuje optimalno prianjanje i zaštitu zgloba. Prikladan je za lijevi i desni zglob, diskretan i pogodan za nošenje ispod odjeće. Isto tako, Hansaplast učvrsni zavoj za zglob ruke pruža čvrstu i pouzdanu potporu bolnim zglobovima ruke. Načinjen je od mekanih materijala koji omogućuju koži disanje, a može ga se nositi na oba zgloba.

Zaštita rana u tri jednostavna koraka

Manje rane ne čine veliki problem u sportskim aktivnostima, no zbog mogućih infekcija nužno je zbrinuti i takve ozljede. Svako malo oštećenje kože zaslužuje posebnu pažnju i pravilnu njegu kako bi koža pravilno zacijeljela. Predlažemo sljedeće jednostavne korake:

  • Čišćenje

Čišćenje površinske ozljede od prljavštine i bakterija nužan je prvi korak za optimalno obnavljanje kože. Kako biste spriječili moguće upale i infekcije, nanesite Hansaplast sprej za dezinfekciju rana po cijeloj površinskoj ozljedi.

  • Zaštita

Sljedeći je korak zaštita površinske ozljede od vanjskih utjecaja kao što su prljavština i bakterije kako bi se osiguralo neometano obnavljanje kože. Prekrijte površinsku ozljedu Hansaplast GREEN & PROTECT flasterom. Promatrajte površinsku ozljedu i svakodnevno mijenjajte flaster, osim ako vam liječnik nije preporučio drukčije.

  • Obnavljanje

Pomozite vašoj rani da zacijeli sigurno, brzo i uz manji rizik od stvaranja ožiljaka. Redovito nanosite Hansaplast mast za obnavljanje kože dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli. Ako je potrebno, pokrijte ranu flasterom, sterilnom gazom ili oblogom.

Održiva zaštita rana i tijekom bavljenja sportom

Briga o prirodi i okolišu danas je neizmjerno važna. Sve veći broj ljudi ima želju pozitivno utjecati na prirodu oko sebe. Potaknite promjenu počevši od sebe uz nove Hansaplast GREEN & PROTECT flastere, i to čak tijekom bavljenja sportskim aktivnostima. GREEN & PROTECT samo je jedan od mnogih koraka koje Hansaplast poduzima s ciljem pružanja održive i pouzdane zaštite rana. Ovi inovativni flasteri spajaju eco-friendly materijale uz pružanje pouzdane Hansaplast kvalitete. Svakodnevne ogrebotine, porezotine i male površinske ozljede doista su česte te je u takvim trenucima kožu potrebno prikladno zbrinuti.

Vrijeme je za pokret

Hansaplast

Tjelovježba i sport važni su za dobrobit i opće zdravlje, ali često dovode do ozljeda. Mnoge uobičajene, manje sportske ozljede mogu se liječiti kod kuće odmorom i drugim načinima. U slučaju boli, oteklina, hematoma ili nemogućnosti korištenja ozlijeđenog područja, potražite liječničku pomoć. Nakon oporavka, nastavite dalje s tjelovježbom. Za sigurnost u svakom pokretu – Hansaplast.

Pročitajte: Kako izabrati dobre tenisice za trčanje?

Foto: PR

Tagovi: