Pet znakova koji ukazuju na to da trebate pauzu od svijeta i vrijeme za sebe

by | 12 kolovoza, 2020

Potreba za samoćom prirodna je i apsolutno normalna stvar, koju imaju gotovo svi ljudi. Brz način života, poslovi koje često nosimo doma i društvene mreže samo su neki od faktora koji vrlo lako mogu uzburkati unutarnji mir.

Situacija uzrokovana koronavirusom dodatno pridonosi našim promjenama raspoloženja. Ako ste primijetili da ste u posljednje vrijeme razdražljivi više no inače, ne trebate se brinuti. Cijeli se svijet još uvijek navikava na novi način život koji je oblikovala pandemija. U nastavku vam donosimo pet znakova koji ukazuju na to da vam vaše tijelo i um poručuju kako žele samoću.

Ništa vam više ne zvuči zabavno

Ako ste primijetili da vam aktivnosti i hobiji, koje ste nekoć obožavali, sada više nisu zabavni, nema potrebe za brigu. Prirodno je, s vremena na vrijeme, osjećati zasićenost. Ona se ne mora ticati stvari koje radite godinama. Dosadne vam, također, mogu biti i nove stvari, novi projekti, nova sezona najdraže serije i bilo koja druga – mala ili velika – stvar zbog koje biste se inače veselili.

Primijetili ste promjene u prehrani

Naš um ima trikove pomoću kojih se želi zaštititi i oni nam ponekad nisu posve vidljivi i jasni. Ponekad oni dolaze u vidu promjena u prehrani. Neki će ljudi, kada osjete potrebu za samoćom i nisu je svjesni, unositi prekomjerne količine hrane, a neki neće jesti uopće.

Osjetljivi ste na sitnice

Svi imaju dane kad ih razljute i rasplaču bezazlene stvari poput izgubljene ukosnice ili te jedne namirnice koja nije kupljena za vrijeme nabavke. Takve su stvari potpuno normalne. No ako osjetite da vas te sitnice potpuno izbace iz takta nekoliko puta u danu, uzmite vrijeme za sebe.

Iskaljujete se na najbližima

Zvukovi koji proizvode vaši najmlađi, svađa između brata i sestre koji se otimaju oko te jedne igračke pa čak i fućkanje ukućana uz najdražu pjesmu – ponekad vas dovedu do ludila? Ne brinite se, niste jedini kojima se to događa. Nekad i ljudi koje obožavamo u nama mogu izazvati bujicu emocija koju je teško kontrolirati. To je samo još jedan znak da jednostavno trebate pauzu.

Skrivate se od ukućana

U kupaonici ostajete duže nego inače? Zatvorite se u sobu, gledate u mobitel ili želite vikati u jastuk? Ne brinite se, to vas ne čini lošom osobom. To je najjasniji znak da vam treba odmor od svih. Da, čak i od najdražih osoba na svijetu. Ako primijetite da se skrivate od ukućana te da se s tim miješaju neki od nave,denih znakova – uzmite odmor. Dišite duboko, napravite si kupku, izvedite se na večeru ili u kino. Svi imamo potrebu biti sami i svima nam to mora biti dopušteno.