Ovogodišnji Advent u Zagrebu posjetite na biciklu ili pješke, a evo i zašto

by | 5 prosinca, 2022
biciklom na posao i advent, zagreb

Sindikat biciklista 1. 12. pokrenuo je medijsku kampanju pod nazivom “Biciklom na posao i Advent”, kojom žele potaknuti Zagrepčane i Zagrepčanke te posjetitelje grada da ne stvaraju gužve te da što češće koriste bicikl, javni prijevoz ili pješače!

Zagrebački Advent konačno se vratio i premašio sva očekivanja! Uživanje, zabava, čašćenje germknedlama, grijemo kuhanim vinom, navijanje i dijelenje trenutke s najdražima.

Iz Sindikata biciklista smatraju da prometne gužve ne moraju biti dio adventske atmosfere.

Zagreb je većinom ravničarski grad te je vrijeme uglavnom povoljno, pogotovo ako se uspoređujemo sa skandinavskim zemljama, gdje je bicikliranje gradom uobičajena pojava unatoč hladnoćama i padalinama.

Pozivaju građane da sačuvaju živce, novac i vrijeme te što češće, od 1. do 31. prosinca sjednu na svoj bicikl, koriste javni gradski prijevoz ili pješače te se oslobode od brige za parkiranje svojih automobila.

U sklopu kampanje možete osvojiti i slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Fotkajte se na putu do posla ili Adventa na biciklu, pješke ili u javnom prijevozu i postavite fotografije na Facebook eventu kampanje. Autori triju fotografija s najviše lajkova bit će nagrađeni.

Iz Sindikata biciklista također nude povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer” organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na eventu, čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju i time pridonijeti svome društveno-odgovornom poslovanju.

Kampanja “Biciklom na posao i Advent” održava se u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2022”, financiranim od strane Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Pročitajte: Vrijeme je za bicikliranje. Ove aplikacije mogle bi vam biti korisne! 

Savjet za vožnju biciklom zimi

Pobrinite se za dobru odjeću koja će spriječiti dopiranje hladnog zraka do kože, a to podrazumijeva toplu jaknu, kapu, šal, rukavice, čak i naočale za oči zbog snijega i strujanja hladnog zraka.

U svakom slučaju, dobro se odjenite i napravite barem ovog mjeseca dobro djelo za okoliš, smanjite prometnu gužvu te istovremeno jednu veliku stvar za svoje zdravlje koristeći održive oblike prijevoza!

biciklom na posao i advent, zagreb

Foto: Poike iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Pexels